r
Nosalty Logó

Rakott fasírozott

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Rakott fasírozott
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3742 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1635.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6541.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2497 mg
  • Nátrium
    2091 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1713.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1120 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    1491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1924 micro
Összesen 3742 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben feltesszük főni, 5 db tojást enyhén sós vízben keményre főzünk, a vöröshagymát megtisztítjuk és karikára szeleteljük, s a 0,5 dl olajban megpirítjuk. A 4 db zsemlét megáztatjuk, és jól kinyomkodjuk a vizet belőle.
  2. A darált húshoz adjuk az áztatott, kinyomkodott zsemléket, az apróra vágott gerezd fokhagymát, őrölt borsot, vegetát, az 1 tojást, és az 1 tojásfehérjét. Ezt jól összedolgozzuk és ízlés szerint sózzuk.
  3. A megfőtt burgonya héját lehúzzuk és vékony szeletekre karikázzuk, majd a keményre főtt tojások héját leszedjük, és vékonyra szeleteljük.
  4. Egy kisméretű tepsit az ek zsírral megzsírozzuk, és erre a fasírozott massza felét egyenletesen elterítjük, erre tesszük a burgonyaszeleteket, a tojást, a pirított hagymát, ízlés szerint megsózzuk, és a nagy pohár tejfölt rálocsoljuk, erre pedig a maradék fasírozott masszát elterítjük. Végül tojássárgájával megkenjük.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük. Savanyúval, vagy tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8981
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott fasírozott
Gabimami58 139 recept

Mivel még számomra is újdonság volt a recept, melyet kaptam, féltem vajon milyen lesz, sikerül-e? Sikeres lett, nagyon finom, laktató egytálétel...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...