r
Nosalty Logó

Rakott édeskáposzta - húsmentes

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dömi
Rakott édeskáposzta - húsmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2392.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1840.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    486 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    932 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1093 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    598 micro
  • β-karotin
    1476 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 2323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    188 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felszeletelt káposztát és az egyik fej karikára vágott hagymát feltesszük főni kakukkfűvel, majorannával, sóval ízesítve, annyi vízbe, hogy épp ellepje.
  2. Míg fő a káposzta, addig a másik hagymát apróra vágjuk, és a gombából pörköltet készítünk.
  3. Közben megfőzzük a rizst is.
  4. Ha minden elkészült, kikent jénaiba vagy tepsibe rétegezzük a következőképpen: káposzta-rizs-gombapörkölt -ízlés szerint tejföl-karikára vágott paradicsom-káposzta.
  5. Tetejére tejfölt kenünk, és reszelt sajttal megszórjuk! /Nekem azért csak sajtcsíkok voltak rajta, mert nem volt itthon több sajt! :) /
  6. Sütőben kb. 45 perc alatt összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 27627
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Épp diétázom, és zöldségnapot tartottam. Szerettünk volna rakott káposztát enni, és gondoltam, mi lenne, ha nem húst, hanem gombát tennénk bele. Nagyon jó lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...