r
Nosalty Logó

Rakott cukkini mediterrán stílusban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Németi Olga
Rakott cukkini mediterrán stílusban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    4105 micro
Összesen 670 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.8 g

Zsír

  • Összesen
    170.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5362.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    2035 mg
  • Nátrium
    1647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1662.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1927 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    16419 micro
Összesen 2683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    235 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, kb. fél centis karikákra vágjuk, besózzuk és kb. negyed órát hagyjuk állni, hogy a levét kiengedje.
  2. Közben a rizstforrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 12 perc alatt puhára főzzük.
  3. Olajon megpirítjuk a cukkinit, borsozzuk. A cél, hogy a levét kiengedje és megpuhuljon.
  4. A hagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, hozzáadunk 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, a darált húst. A húst fehéredésig pirítjuk.
  5. A paradicsomokat meghámozzuk, apróra vágjuk s mikor a hús kifehéredett hozzáadjuk. Sózzuk, ételízesítővel és egy csipet kakukkfűvel ízesítjük, sfedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, a paradicsom miatt kevés cukrot is adunk hozzá.
  6. A krémfehér sajtot összenyomkodjuk villával egy tálkában (le is reszelhetjük nagylyukú reszelőn, ha homogénebb állagot szeretnénk), hozzáadjuk a tejfölt, és alaposan összekeverjük. Kóstoljuk meg, hátha sózni kell.
  7. Mikor mindent előkészítettünk, jöhet a rétegezés. Egy tűzálló tál aljára lerakjuk a cukkinikarikák felét. Erre jön a rizs fele, majd a húsos ragu, amit meglocsolunk a fetás tejföl felével. Erre a maradék rizs jön, végül a cukkini, amit a tejföl másik felévelbehúzunk.
  8. Sütőben átsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15078
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott cukkini mediterrán stílusban
Németi Olga 105 recept

Vettem egy Nők Lapja Konyhát, abban találtam egy darált húsos rakott cukkini receptet. Kicsit átalakítottam, saját ízlésünkre formáltam és ez a finom rakottas lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...