Rakott cukkini hajdinával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mandula
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g cukkini32 kcal
-
120g darált sertéshús218 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
2 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
14 kcal
-
60g paradicsom11 kcal
-
4g zsemlemorzsa16 kcal
-
20g sajt70 kcal
-
40g hajdina137 kcal
Összesen
536
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g cukkini162 kcal
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
10 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
71 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
200g hajdina686 kcal
Összesen
2687
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
37.4g cukkini6 kcal
-
22.5g darált sertéshús41 kcal
-
3g sárgarépa1 kcal
-
0 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.7g sűrített paradicsom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
11.2g paradicsom2 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
-
3.7g sajt13 kcal
-
7.5g hajdina26 kcal
Összesen
100
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1318 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 599 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 402.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 562 micro
-
β-karotin 1902 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7297 micro
-
Lut-zea 4189 micro
Összesen
536
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 196.2 g
Zsír
-
Összesen 112.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 501 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6590.1 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 1107 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 894 mg
-
Foszfor 2993 mg
-
Nátrium 1383 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.2 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 2014 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1252 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 252 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 455 micro
-
Kolin: 606 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 2808 micro
-
β-karotin 9510 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 36484 micro
-
Lut-zea 20947 micro
Összesen
2687
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1366 micro
-
Lut-zea 784 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
1 kg cukkini
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
3 közepes db paradicsom
-
2 ek zsemlemorzsa
-
1 bögre hajdina
Elkészítés
- A hagymákat megpucoljuk, az egyiket pici kockákra aprítjuk, a másikat négybe vágjuk. A fokhagymát is pucoljuk, aprítjuk. A sárgarépát pucoljuk, nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. A zellert felaprítjuk, a leveleit is.
- Az egyik lábasba teszünk 2-3 ek olajat, üvegesre pirítjuk rajta a kis kockákra vágott hagymát és fokhagymát, majd mehet bele a sárgarépa, végül a zeller. Ha már szépen kiadták a színűket, beletesszük a húst, jól kifehérítjük, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük oregánóval és kakukkfűvel.
- Ráöntjük a paradicsompürét, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és jó fél óra alatt fedő alatt készre főzzük.
- Közben egy bögre hajdinát megmosunk, majd egy másik lábasban kevés olajon megfuttatjuk. Felöntjük két bögre hideg vízzel, ízesítjük 1-2 tk ételízesítővel és a négybe vágott hagymával. Lefedjük, addig főzzük, míg beszívja az összes vizet.
- A cukkinit félcentis karikákra vágjuk, picit megsózzuk, majd forró serpenyőben pici olajon mindkét oldalukat átsütjük, hogy puha legyen.
- A tepsit kiolajozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. Kirakjuk egy réteg cukkinivel. A ragut és a hajdinát összekeverjük, ennek a keveréknek a felét rásimítjuk a cukkinire. A tetejére még egy réteg cukkini, arra a húsos hajdina maradéka. A tetejét kirakjuk a maradék cukkinikarikákkal és friss paradicsomkarikákkal vegyesen.
- Megszórjuk reszelt sajttal, és fél óra alatt 180 fokra előmelegített sütőben átsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6017
- Feltöltés dátuma: 2013. július 15.
Ajánló
Rizzsel ugyanígy működik. Egy pohár könnyű fehérborral isteni nyári vacsora.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Mandula
35 recept
Éljen a cukkiniszezon! A változatosság kedvéért ezt a sláger-ételt rizs helyett hajdinával készítettem. Így is finom.:)