r
Nosalty Logó

Rakott cukkini hajdinával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mandula
Rakott cukkini hajdinával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    562 micro
  • β-karotin
    1902 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7297 micro
  • Lut-zea
    4189 micro
Összesen 536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    196.2 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6590.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1107 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    894 mg
  • Foszfor
    2993 mg
  • Nátrium
    1383 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2014 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    2808 micro
  • β-karotin
    9510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36484 micro
  • Lut-zea
    20947 micro
Összesen 2687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1366 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, az egyiket pici kockákra aprítjuk, a másikat négybe vágjuk. A fokhagymát is pucoljuk, aprítjuk. A sárgarépát pucoljuk, nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. A zellert felaprítjuk, a leveleit is.
  2. Az egyik lábasba teszünk 2-3 ek olajat, üvegesre pirítjuk rajta a kis kockákra vágott hagymát és fokhagymát, majd mehet bele a sárgarépa, végül a zeller. Ha már szépen kiadták a színűket, beletesszük a húst, jól kifehérítjük, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük oregánóval és kakukkfűvel.
  3. Ráöntjük a paradicsompürét, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és jó fél óra alatt fedő alatt készre főzzük.
  4. Közben egy bögre hajdinát megmosunk, majd egy másik lábasban kevés olajon megfuttatjuk. Felöntjük két bögre hideg vízzel, ízesítjük 1-2 tk ételízesítővel és a négybe vágott hagymával. Lefedjük, addig főzzük, míg beszívja az összes vizet.
  5. A cukkinit félcentis karikákra vágjuk, picit megsózzuk, majd forró serpenyőben pici olajon mindkét oldalukat átsütjük, hogy puha legyen.
  6. A tepsit kiolajozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. Kirakjuk egy réteg cukkinivel. A ragut és a hajdinát összekeverjük, ennek a keveréknek a felét rásimítjuk a cukkinire. A tetejére még egy réteg cukkini, arra a húsos hajdina maradéka. A tetejét kirakjuk a maradék cukkinikarikákkal és friss paradicsomkarikákkal vegyesen.
  7. Megszórjuk reszelt sajttal, és fél óra alatt 180 fokra előmelegített sütőben átsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6014
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 15.

Ajánló

Rizzsel ugyanígy működik. Egy pohár könnyű fehérborral isteni nyári vacsora.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

Éljen a cukkiniszezon! A változatosság kedvéért ezt a sláger-ételt rizs helyett hajdinával készítettem. Így is finom.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...