r
Nosalty Logó

Rakott cukkini hagymaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Rakott cukkini hagymaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1451.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    2745 micro
Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5805.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1525 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    2691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1531.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2959 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    10978 micro
Összesen 1950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    632 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A fokhagymákat szintén meghámozzuk, és vékony szeletekre szeljük. A paradicsomot és cukkinit kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük, a gépsonkát csíkokra vágjuk.
  2. Kivajazunk egy tepsit, és megszórjuk zsemlemorzsával. Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a hagymakarikákat, majd beterítjük vele a tepsi alját, és rászórjuk a fokhagymaszeleteket is.
  3. Váltakozva kissé ferdén ráterítjük a cukkini- és paradicsomszeleteket; sóval, borssal és őrölt szerecsendióval jól befűszerezzük, ezután elterítjük rajtuk a sonkacsíkokat és a reszelt sajtot is.
  4. Végül a tojással elkevert tejföllel leöntjük, és az előmelegített sütő alsó rácsán megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4911
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ideális, könnyű fogás ebben a nyári hőségben. Nem is beszélve a zöldségek jótékony hatásairól, mint pl. hogy a cukkini karcsúsít, növeli a teljesítőképességet, csökkenti a fáradékonyságot, erősíti az izmokat, segíti a víz és a salakanyagok távozását, és erősíti az immunrendszert. A paradicsom többek között véd a fertőzések ellen, szépíti a bőrt, hangulatjavító, szíverősítő és vízhajtó. A vörös- és fokhagymát nem kell bemutatni, a népi gyógyászatban mindig is előszeretettel használták. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...