r
Nosalty Logó

Rakott cukkini ahogy Sütőtök készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sütőtök89
Rakott cukkini ahogy Sütőtök készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 810 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2224.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1102 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    2086 micro
Összesen 810 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    285.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.2 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13347.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    3933 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    3887 mg
  • Nátrium
    4709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2230.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2629 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    528 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    717 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2007 micro
  • α-karotin
    261 micro
  • β-karotin
    6612 micro
  • β-crypt
    1446 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    12519 micro
Összesen 4866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    163 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, és mindet apró kockákra vágjuk, a rizst megfőzzük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben, vagy wokban először megsütjük-pároljuk a cukkinit egy kis grillfűszerrel és 2 ek olajjal.
  3. A hagymát is egy serpenyőben (lehet ugyanabban is, ha kész a cukkini és kiöntjük belőle), sóval és borssal, kis olajon átforgatjuk, hozzátesszük a paprikát, majd végül a paradicsomot is és átpároljuk 5-10 perc alatt.
  4. Ha kész vannak a zöldségek, összeöntjük őket egy tálba.
  5. A bacont hirtelen kisütjük, hogy finom illatos legyen, majd rádobjuk a húst, és kis olajon átpároljuk sóval és borssal.
  6. Egy jó nagy, magas falú hőálló tálba rétegezzük a hozzávalókat a következő sorrendben:sült zöldségek, húsos bacon, rizs, tejszín, pici sajt. Figyeljünk arra, hogy a sült zöldségek szaftját alaposan csepegtessük le, így is lesz majd elég leve!
  7. Annyiszor ismételjük, míg el nem fogynak a részek, és be nem telik a tálunk. A tetejét jó sok sajttal zárjuk.
  8. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16867
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 07.

Ajánló

Tartalmas, isteni, egészséges étel az egész családnak. (Hú, mint egy reklámszöveg ...:D) Mi mindig barna rizst használunk, és a darálthús nálunk pulykacombból van, de ez szabadon választható, ahogyan a sajt és a fűszerezés is. Nem rontjuk el, bármelyikhez is nyúlunk, én a leggyakoribb választásaimat írtam bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Némi kísértetezés és fejlesztés után "megszültem" ezt a rakott zöldség-verziót, aminek azóta csodájára jár a család, nekem meg az egyik kedvenc ételem lett, és bár sok hasonló van, büszke vagyok rá, hogy ezt én találtam ki. :) (Gondolom én, marha :D)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...