r
Nosalty Logó

Rakott cukkini 4.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kingumi
Rakott cukkini 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7898 micro
Összesen 630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158 g

Zsír

  • Összesen
    166.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4601.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2398 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2322.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1918 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31592 micro
Összesen 2517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darálthúst, addig kavargatjuk, míg a hús ki nem fehéredik. Eközben a tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával.
  2. Mikor a hús megfőtt, hozzáadjuk a tejfölt és a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá oregánót és bazsalikomot, mindezt ízlés szerint, majd levesszük a tűzről.
  3. Az előre besózott és kb. fél centi vékony cukkini szeleteket áttöröljük, hogy ne legyenek olyan nedvesek. Egy tűzálló edénybe először cukkini réteget teszünk, majd arra a húst, ezt így folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12040
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 14.

Ajánló

A cukkini sok levet enged, aki nem szereti kicsit  "levesesen", az ne nagy tejfölt, hanem kicsit tegyen rá, vagy tegyen a rétegek közé lasagne tésztát!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott cukkini 4.
kingumi 10 recept

Itt a nyár és a cukkini szezon! A rántott cukkini már unalmas, ezért készítettem ezt a variációt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...