r
Nosalty Logó

Rakott burgonya darált hússal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nyunyi27
Rakott burgonya darált hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 665 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7064.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2046 mg
  • Nátrium
    3372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1473.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1018 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 2655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    508 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hideg vízbe tegyünk fel kb. egyforma nagyságú (80 dkg) krumplikat főni héjával együtt. (kb. 35 perc)
  2. Miközben a burgonya fő, elkészítjük a ragut. Egy közepes vöröshagymát kisebb kockákra vágunk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal, vegetával, és egy gerezd fokhagymát zúzunk hozzá. Mikor a hús elfőtte a levét, egy hámozottparadicsom-konzervvel öntjük fel, és 10 percet főzzük. Félretesszük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
  3. A tejfölt egy csipet sóval és egy gerezd reszelt fokhagymával összekeverjük. (Én egy kis bazsalikomot is tettem hozzá.)
  4. A burgonyát ellenőrizzük, hogy eléggé megpuhult-e. Meghámozzuk, majd karikára vágjuk.
  5. Kivajazott tepsibe vagy jénaiba rétegezzük. Burgonyával kezdjük, rá a ragut, majd ismételjük. A tetejét burgonyával zárjuk, ráöntjük a tejfölt, és 20 percet az előmelegített sütőben sütjük. Ezután rárakjuk a reszelt sajtot, majd további 10 percig sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 26351
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 09.

Ajánló

Savanyúsággal, puliszkával, kenyérrel fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nyunyi27 10 recept

Ezt a receptet saját magam találtam ki, ugyanis a hagyományos rakott burgonyát már kicsit unta a család. Többször készítettem, mindenkinek ízlett, szaftos étel ebédre vagy vacsorára, hamar elkészül és laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...