r
Nosalty Logó

Rakott brokkoli - zabpelyhes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott brokkoli - zabpelyhes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1015 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    2254 micro
Összesen 508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    416 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    335 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    4509 micro
Összesen 1015 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1516 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pici olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, erre dobjuk rá a darált húst, és picit átpirítjuk. Felöntjük paradicsomlével, kevés vízzel, majd sóval, borssal fűszerezzük és fedő alatt hagyjuk párolódni a húst (de teljesen puhára főzni nem szükséges).
  2. Közben a megmosott brokkolit enyhén sós vízben éppen csak megfőzzük (még kemény maradjon).
  3. Olívaolajjal vékonyan megkent, illetve még inkább olajspray segítségével kiolajozott tűzálló tálba fektetünk egy réteg brokkolit. (Én a brokkolirózsákat is tovább aprítottam, hogy egyenletesen befedjem a tál alját.)
  4. A brokkolin egyenletesen eloszlatjuk a zabpelyhet, ezen pedig az előkészített darált húst. A húst befedjük a maradék brokkolival, kevés olajat fújunk rá, majd lefedjük alufóliával.
  5. A rakott brokkolit előmelegített sütőbe toljuk, kb. 25-30 percig sütöm lefedve, majd kivesszük, meglocsoljuk néhány kanál joghurttal, és kis időre (15-20 perc) még visszatesszük a sütőbe, de már nem fedjük le.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22700
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor lelkesen tartottam magam a glikémiás indexen alapuló diétához, időnként rendeltem ebédre diétába illeszthető ételt. Egy szép napon rakott valamit hozott az ételszállító, de már nem emlékszem, mi volt pontosan, csak az fogott meg benne, hogy zabpehellyel készült. :) Három oka is volt, hogy megtetszett az ötlet, egyrészt finom volt, másrészt a diétákba is jobban beilleszthető, harmadrészt pedig nem kell vacakolni a rizsfőzéssel. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...