r
Nosalty Logó

Rakott bolognai Ryn konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ryn
Rakott bolognai Ryn konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 885 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4428 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3745.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    2433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 885 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.9 g

Zsír

  • Összesen
    170.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    777 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18728.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    479 mg
  • Kálcium
    2184 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    3369 mg
  • Nátrium
    12164 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1337.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1269 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1063 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 4428 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztának szánt vizet alaposan felforraljuk, sózzuk, majd lobogó vízbe rakjuk a tésztát (én nem szoktam összetörni), lefedőzzük, és elzárjuk a gázt alatta. Lefedőzve is nagyjából 10-15 perc alatt megfő.
  2. Vajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát, majd mikor félig kész, sózzuk, borsozzuk. Miután üvegesre pirult, felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, alaposan elkeverjük. Várunk pár percet, hozzáadjuk a darált húst, és mikor kifehéredett, adunk még hozzá 1 deci vizet, és készre főzzük. Ezután belekeverjük a 2 csomag port, felöntjük 5 dl vízzel, és hagyjuk rotyogni még egy kis ideig. Kicsit hígabbra főzzük a szószt, hogy ne legyen száraz a sütőben, mikor megsütjük.
  3. Miután összerottyant a szósszal a hús, hozzáadjuk a leszűrt spagetti tésztát. Nagyon alaposan átkeverjük, hogy egyenletesen osztódjon el a hús a tésztával. Egy nagyobb jénai tálba borítjuk az egészet, szépen eligazítjuk benne fakanállal, majd az egészet megszórjuk reszelt sajttal, hogy teljesen befedje.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és csak addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul egy kicsit, ez körülbelül 20-25 percnyi idő. Miután elkészült, kicsit várni szoktam a tálalással, mert forrón, frissen azonnal szétesik, ha felvágom. Ehető melegségűre hagyjuk hűlni, utána kockákra vágva tálaljuk.
  5. Jó étvágyat hozzá :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 87 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2941
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondoltam, variálok ezzel az étellel is egy keveset, a végeredmény nagyon jó, évek óta így készítem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...