r
Nosalty Logó

Rákos spagetti Balazs konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Rákos spagetti Balazs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rákszószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rákszószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 2780 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rákszószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 91 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1243.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8285.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    3550 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2486.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    925 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 2780 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    68 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

A rákszószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A rákszószhoz

  1. A fokhagymát megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk, az olívaolajban kis lángon megpároljuk úgy, hogy ne barnuljon meg.
  2. Közben feltesszük a vizet forrni a tésztához, fedő alatt hogy gyorsabban melegedjen, sót és olajat teszünk a vízbe.
  3. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, ha túl sok magja van, akkor az kihagyhatjuk, akkor szebb lesz a készétel.
  4. A friss bazsalikom leveleket megmossuk, és szintén apróra vágjuk.
  5. Amikor a fokhagyma megpárolódott, hozzáadjuk a bazsalikomot és a paradicsomkockákat. Néhány percig forraljuk.
  6. A koktélrákot jól leszűrjük a sós létől, majd hozzádjuk az alaphoz, kevés sóval és fehérborssal ízesítjük, kb. 6-8 percig összefőzzük.
  7. A spegetti tésztát a forró vízbe tesszük, 8 perc alatt aldentére főzzük, leszűrjük.
  8. A kész spagettire rámerjük a szószt az olívás alappal, és gazdagon reszelünk rá a parmezán sajtból, akár forgácsokat is.
  9. Néhány friss bazsalikom levéllel díszítjük a tányéron az ételt. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9796
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy prágai étteremben rendeltem egy hasonlót, ahol megtetszett az étel egyszerűsége. Többféle rákból még ízletesebb lesz az étel, ha rendelkezésünkre áll.

Hozzávalók

A rákszószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...