Rákóczi túrós lepény Jolántól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jolán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
40g finomliszt146 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
0 kcal
-
12g tejföl24 kcal
A töltelékhez
-
100g tehéntúró147 kcal
-
24g cukor93 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
8 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
A habhoz
-
48g tojásfehérje25 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
8 kcal
Összesen
848
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A habhoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
4233
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
6.3g margarin45 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
3.8g tejföl7 kcal
A töltelékhez
-
31.5g tehéntúró46 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
A habhoz
-
15.1g tojásfehérje8 kcal
-
12.6g cukor49 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
265
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1142.1 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 201 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.3 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 139.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
848
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.2 g
Zsír
-
Összesen 150.9 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 903 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5710.4 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 626 mg
-
Vas 1005 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 1575 mg
-
Nátrium 829 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 576.6 g
-
Cukor 419 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 696.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 704 mg
-
Retinol - A vitamin: 1137 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 696 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 915 micro
Összesen
4233
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.8 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg margarin
-
6 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
-
0.5 kk szódabikarbóna
-
3 ek tejföl
A töltelékhez
-
50 dkg tehéntúró
-
12 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
A habhoz
-
6 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- Tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk, félig megsütjük.
- Amíg sül a tésztánk, jó ha hozzálátunk a tojáshab felverésének, mert az bizony elég hosszú időt vesz igénybe (kb. 10 perc). Viszont ha rendesen felverjük, akkor sülés után csak nagyon kicsit esik össze a hab. A hab akkor jó, amikor fényes és a keverőszállról szakállként lelóg....
- Ezután jöhet rá a töltelék. Süssük pár percig, amíg a túró összeáll.
- Most már rásimíthatjuk és villával kicifrázhatjuk a felvert tojáshabot, amit halvány pirulásig sütünk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x23
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 344
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 22670
- Feltöltés dátuma: 2012. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jolán
84 recept
Ez a süti egyik gyerekkori kedvencem, amit csak cukrászdában ettem. Arra emlékszem, hogy kettőnél többet nem tudtam bevágni, mert iszonyú édes volt.... De nagyon szerettem. Mostanság már elkezdtem kacérkodni a gondolattal, hogy talán próbálkoznom kellene ezzel a sütivel, így kedvenc "Esély süteményes könyvemből" elkészítettem. Kicsit levettem a liszt és a cukor mennyiséget, a tojásfehérjét is megnöveltem.... Szerintem így jó. Ami még nagyon emellett a süti mellett szól, hogy nagyon rövid idő alatt elkészül és a hamar el is fogy (pedig 2 nagy tányérral lesz belőle).... Ennél nagyon dícséret nem is kell :-)