Rákóczi túrós j'offre stílusban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
38g finomliszt137 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
13g tejföl25 kcal
Töltelék
-
63g tehéntúró92 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
5g búzadara16 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Meringue
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
19g porcukor73 kcal
Egyéb hozzávaló
-
42 kcal
Összesen
682
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Töltelék
-
500g tehéntúró735 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Meringue
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
150g porcukor581 kcal
Egyéb hozzávaló
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
Összesen
5462
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
15.8g finomliszt57 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.9g vaj57 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
5.3g porcukor20 kcal
-
5.3g tejföl10 kcal
Töltelék
-
26.3g tehéntúró39 kcal
-
5.3g porcukor20 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
1.9g búzadara7 kcal
-
5.3g tejföl10 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Meringue
-
8.4g tojásfehérje4 kcal
-
7.9g porcukor31 kcal
Egyéb hozzávaló
-
6.3g sárgabaracklekvár18 kcal
Összesen
287
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 750.2 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.6 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 98.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
682
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.4 g
Zsír
-
Összesen 220.3 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6001.6 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 839 mg
-
Vas 1007 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 1880 mg
-
Nátrium 521 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 717.1 g
-
Cukor 432 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 789.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1579 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 768 mg
-
Retinol - A vitamin: 1545 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 358 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 938 micro
Összesen
5462
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.5 g
-
Cink 69 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
30 dkg finomliszt
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
15 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
10 dkg porcukor
-
1 dl tejföl
Töltelék
-
50 dkg tehéntúró
-
10 dkg porcukor
-
2 db tojássárgája
-
3 evőkanál búzadara
-
1 dl tejföl
-
1 citromból nyert citromhéj
Meringue
-
4 db tojásfehérje
-
15 dkg porcukor
Egyéb hozzávaló
Elkészítés
Tészta
- A lisztet, szódabikarbónát és sót keverjük össze, majd ezt a lisztkeveréket morzsoljuk össze a vajjal.
- Az előző keverékhez tegyük hozzá a többi alapanyagot (tojások sárgája, porcukor, tejföl), és gyúrjunk belőle tésztát. Előfordulhat, hogy kicsit több lisztre lesz szükség.
- A tésztánkat tegyük a hűtőbe pihenni egy fél órára.
- A pihentetés után nyújtsuk tepsi alakúra, fél cm vastagságúra a tésztát, és süssük félkészre 180 fokon.
- Amíg a tésztánk elősül, elkészíthetjük a tölteléket. A túrót, a porcukrot, a búzadarát, a tojások sárgáját, a tejfölt és az egy citrom reszelt héját keverjük össze jól.
- A sütőből kivett elősült tésztára simítsuk rá egyenletesen a tölteléket, majd erre kenjük rá a baracklekvárt egy vékony (vagy akár vastagabb) rétegben. Ezután mehet vissza a sütőbe, hogy teljesen megsüljön. 180 fokon süssük tovább, és folyamatosan ellenőrizzük a tészta szélén, hogy ne süljön túl a süti.
- Sütés után hagyjuk kicsit hűlni. Ezalatt készítsük el a meringue-et. Ahhoz, hogy megfelelő állagúra sikerüljön a meringue, érdemes hideg, citrommal kikent fémtálban habbá verni a tojások fehérjét. Miután elég kemény lett a hab, apránként (én általában teáskanalanként) adjuk hozzá az átszitált porcukrot.
- A már hidegebb sütiből ekkor érdemes kivágni a kis köröket. Ez bármekkora átmérőjű lehet (az enyém 10 cm).
- A meringue-et ezután tesszük rá: habzsákkal apró habcsókokat nyomunk rájuk. Én sütőben szeretem megpirítani a habcsókot, ezért pár percre visszateszem, hogy aranybarna színt kapjanak. A meringue kívül ropogós, belül pedig puha lesz tőle.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3560
- Feltöltés dátuma: 2018. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szeretek kísérletezni azzal, hogy hagyományos "tepsis" sütiket új formában tálalok. Ez a Rákóczi túrós karácsonykor született, amikor is valami elegánsabb, kifinomultabb csodát szerettem volna az asztalra tenni. A végeredmény a képen látható. :)