r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós j'offre stílusban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rákóczi túrós j'offre stílusban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Meringue

Egyéb hozzávaló

Összesen 682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Meringue

Egyéb hozzávaló

Összesen 5462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Meringue

Egyéb hozzávaló

Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.4 g

Zsír

  • Összesen
    220.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6001.6 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.1 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    789.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1545 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 5462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.5 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Meringue

Egyéb hozzávaló

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, szódabikarbónát és sót keverjük össze, majd ezt a lisztkeveréket morzsoljuk össze a vajjal.
  2. Az előző keverékhez tegyük hozzá a többi alapanyagot (tojások sárgája, porcukor, tejföl), és gyúrjunk belőle tésztát. Előfordulhat, hogy kicsit több lisztre lesz szükség.
  3. A tésztánkat tegyük a hűtőbe pihenni egy fél órára.
  4. A pihentetés után nyújtsuk tepsi alakúra, fél cm vastagságúra a tésztát, és süssük félkészre 180 fokon.
  5. Amíg a tésztánk elősül, elkészíthetjük a tölteléket. A túrót, a porcukrot, a búzadarát, a tojások sárgáját, a tejfölt és az egy citrom reszelt héját keverjük össze jól.
  6. A sütőből kivett elősült tésztára simítsuk rá egyenletesen a tölteléket, majd erre kenjük rá a baracklekvárt egy vékony (vagy akár vastagabb) rétegben. Ezután mehet vissza a sütőbe, hogy teljesen megsüljön. 180 fokon süssük tovább, és folyamatosan ellenőrizzük a tészta szélén, hogy ne süljön túl a süti.
  7. Sütés után hagyjuk kicsit hűlni. Ezalatt készítsük el a meringue-et. Ahhoz, hogy megfelelő állagúra sikerüljön a meringue, érdemes hideg, citrommal kikent fémtálban habbá verni a tojások fehérjét. Miután elég kemény lett a hab, apránként (én általában teáskanalanként) adjuk hozzá az átszitált porcukrot.
  8. A már hidegebb sütiből ekkor érdemes kivágni a kis köröket. Ez bármekkora átmérőjű lehet (az enyém 10 cm).
  9. A meringue-et ezután tesszük rá: habzsákkal apró habcsókokat nyomunk rájuk. Én sütőben szeretem megpirítani a habcsókot, ezért pár percre visszateszem, hogy aranybarna színt kapjanak. A meringue kívül ropogós, belül pedig puha lesz tőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3568
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek kísérletezni azzal, hogy hagyományos "tepsis" sütiket új formában tálalok. Ez a Rákóczi túrós karácsonykor született, amikor is valami elegánsabb, kifinomultabb csodát szerettem volna az asztalra tenni. A végeredmény a képen látható. :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Meringue

Egyéb hozzávaló

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...