adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
421
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1682
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
51
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3315.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 2834 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 193.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2950 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
421
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.3 g
Zsír
-
Összesen 81.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 504 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13262.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1261 mg
-
Nátrium 11335 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 775.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1405 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 382 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11802 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
1682
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 363 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
40 dkg burgonya
-
2 db sárgarépa
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
15 dkg kolbász
-
1 csipet cayenne paprika
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A közepes lángon felhevített olajhoz hozzáadjuk a megpucolt, negyedelt, vekonyra szeletelt burgonyát, vékonyra szeletelt répát, vékonyra szeletelt fokhagymát, negyedelt, vékonyra szeletelt hagymát, vékonyra szeletelt kolbászt, cayenne borsot, sót meg a borsot.
- Néha megkeverve 15 percig főzzük.
- Megszórjuk a liszttel, kicsit megpirítjuk, felöntjuk a levessel, felforraljuk. Kis lángon 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a rákot, és még 3-4 percig főzzük.
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 10347
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.
Ajánló
Ha tudunk beszerezni nyers rákot, sokkal finomabb lesz tőle a leves.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
A tenger gyümölcsei közül ez a kedvencem.