Raffaello torta Valentin napra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csenge.Mlnr
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 32% Zsír
Piskóta
-
25g finomliszt91 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
29g cukor113 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
33g fehér csokoládé180 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
17g mandula98 kcal
Díszítés
-
17g mandula98 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
4g víz0 kcal
-
13g raffaello golyó81 kcal
-
10g kókuszreszelék66 kcal
Összesen
1163
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 32% Zsír
Piskóta
-
150g finomliszt546 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
90g vaj645 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g mandula590 kcal
Díszítés
-
100g mandula590 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
24g víz0 kcal
-
80g raffaello golyó486 kcal
-
60g kókuszreszelék396 kcal
Összesen
6980
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 32% Zsír
Piskóta
-
9.1g finomliszt33 kcal
-
20g tojás25 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
10.6g cukor41 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
12.1g fehér csokoládé65 kcal
-
7.6g vaj54 kcal
-
12.1g habtejszín35 kcal
-
6g mandula36 kcal
Díszítés
-
6g mandula36 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
4.8g raffaello golyó29 kcal
-
3.6g kókuszreszelék24 kcal
Összesen
422
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 85.1 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 893.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.2 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 73 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 412 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
1163
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.2 g
Zsír
-
Összesen 510.8 g
-
Telített zsírsav 261 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 166 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1807 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5362.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1263 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 700 mg
-
Foszfor 2348 mg
-
Nátrium 841 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 517.2 g
-
Cukor 359 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 438.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2511 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 1119 mg
-
Retinol - A vitamin: 2473 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1490 micro
Összesen
6980
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
422
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
150 g finomliszt
-
6 db tojás
-
90 g vaj
-
175 g cukor
-
1 csipet só
Krém
-
200 g fehér csokoládé
-
125 g vaj
-
200 ml habtejszín
-
10 dkg mandula
Díszítés
-
2 ek cukor
-
3 ek víz
-
8 db raffaello golyó
Elkészítés
Piskóta
- A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A lisztet szitálva hozzáadjuk, és az olvasztott vajat is hozzáöntjük. Csak most keverjük el úgy, hogy egy homogén masszát kapjunk.
- A tojásfehérjéket egy csipet sóval (segíti a felverődést) habbá verjük, de nem szabad, hogy túl kemény habot kapjunk, mert akkor nem lehet szépen elkeverni a masszával.
- A hab 1/3-át a masszához adjuk, és jól elkeverjük, így picit lágyítjuk. Majd a többi habot is hozzáadjuk, de ezt már óvatosan, laza mozdulatokkal keverjük el.
- A piskótatésztát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük (akinek van szív, de lehet sima kör is), és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A formából kivéve hagyjuk kihűlni.
Krém
- A fehér csokoládét gőzfürdőben megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni.
- A hűtőből kivett vajat kihabosítjuk, és hozzákeverjük a csokoládét is.
- A habtejszín kemény habbá vejük, majd hozzáadjuk a fehér csokis krémhez. Laza mozdulatokkal összekeverjük. Betesszük a krémet a hűtőbe egy kevés időre, hogy a krémünk keményebb legyen.
- A piskótát három részre vágjuk, és minden réteget megkenünk a krémmel, és a rétegeket megszórjuk durvára tört mandulával. Majd az egész tortát bekenjük a krémmel.
Díszítés
- A grillázs elkészítéséhez a mandulát durvára vágjuk, és a cukorral, vízzel elkezdjük melegíteni magas lángon. Mikor már kezd barnulni a cukor, levesszük a tűzről, és a masszát egy sütőpapírra öntjük ki. Megvárjuk, míg kihűl, majd kisebb-nagyobb darabokra tördeljük, és ráhalmozzuk a torta közepére.
- A Raffello golyókat kettéválasztjuk (ügyesen meg kell keresni az ostya illesztését), és körberakjuk vele a torta szélét.
- A végén a torta oldalát kókuszreszelékkel szórjuk meg úgy, hogy az egész oldalát befedje.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1618
- Feltöltés dátuma: 2016. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Csenge.Mlnr
12 recept
Már nagyon közeleg a Valentin Nap, és aki szeretné meglepni szerelmét egy kis finomsággal, bátran tudom neki ajánlani ezt a romantikus Raffaello szívtortát, egy kis grillázzsal megspékelve.