r
Nosalty Logó

Raffaello torta Valentin napra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csenge.Mlnr
Raffaello torta Valentin napra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 6980 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    510.8 g
  • Telített zsírsav
    261 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5362.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    2348 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.2 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    1119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2473 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 6980 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 422 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A lisztet szitálva hozzáadjuk, és az olvasztott vajat is hozzáöntjük. Csak most keverjük el úgy, hogy egy homogén masszát kapjunk.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval (segíti a felverődést) habbá verjük, de nem szabad, hogy túl kemény habot kapjunk, mert akkor nem lehet szépen elkeverni a masszával.
  3. A hab 1/3-át a masszához adjuk, és jól elkeverjük, így picit lágyítjuk. Majd a többi habot is hozzáadjuk, de ezt már óvatosan, laza mozdulatokkal keverjük el.
  4. A piskótatésztát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük (akinek van szív, de lehet sima kör is), és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A formából kivéve hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A fehér csokoládét gőzfürdőben megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. A hűtőből kivett vajat kihabosítjuk, és hozzákeverjük a csokoládét is.
  3. A habtejszín kemény habbá vejük, majd hozzáadjuk a fehér csokis krémhez. Laza mozdulatokkal összekeverjük. Betesszük a krémet a hűtőbe egy kevés időre, hogy a krémünk keményebb legyen.
  4. A piskótát három részre vágjuk, és minden réteget megkenünk a krémmel, és a rétegeket megszórjuk durvára tört mandulával. Majd az egész tortát bekenjük a krémmel.

Díszítés

  1. A grillázs elkészítéséhez a mandulát durvára vágjuk, és a cukorral, vízzel elkezdjük melegíteni magas lángon. Mikor már kezd barnulni a cukor, levesszük a tűzről, és a masszát egy sütőpapírra öntjük ki. Megvárjuk, míg kihűl, majd kisebb-nagyobb darabokra tördeljük, és ráhalmozzuk a torta közepére.
  2. A Raffello golyókat kettéválasztjuk (ügyesen meg kell keresni az ostya illesztését), és körberakjuk vele a torta szélét.
  3. A végén a torta oldalát kókuszreszelékkel szórjuk meg úgy, hogy az egész oldalát befedje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1618
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csenge.Mlnr 12 recept

Már nagyon közeleg a Valentin Nap, és aki szeretné meglepni szerelmét egy kis finomsággal, bátran tudom neki ajánlani ezt a romantikus Raffaello szívtortát, egy kis grillázzsal megspékelve.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...