Raffaello-szuflé
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
A szufléhoz
-
10g vaj72 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
50 kcal
A tetejére
-
3g mandula15 kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
A szufléhoz
-
40g vaj287 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
30g kókuszreszelék198 kcal
A tetejére
-
10g mandula59 kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
A szufléhoz
-
7.5g vaj54 kcal
-
18.9g fehér csokoládé102 kcal
-
20.8g tojás26 kcal
-
7.5g tojássárgája24 kcal
-
18.9g cukor73 kcal
-
18.9g finomliszt69 kcal
-
5.7g kókuszreszelék37 kcal
A tetejére
-
1.9g mandula11 kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 109.9 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 901 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1592.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 751 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.6 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 115.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 590 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 672 mg
-
Retinol - A vitamin: 581 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 943 micro
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Hozzávalók
A szufléhoz
-
40 g vaj
-
100 g fehér csokoládé
-
2 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
100 g cukor
-
100 g finomliszt
-
30 g kókuszreszelék
A tetejére
-
10 g mandula
Elkészítés
A szufléhoz
- A vajat a fehércsokoládéval gőz fölött felolvasztjuk, majd a gőzről levéve, kevergetve hűlni hagyjuk. (A fehércsokoládé, ha túlhevítjük, könnyen elválik a vajtól, és túróssá válik, ezért óvatosan olvasszuk, vagy a külön felolvasztott vajat csurgassuk az olvadó csokoládéba, folyamatosan kevergetve, míg egyenletesen folyós állagú lesz.)
- A két egész tojást és a két sárgáját a cukorral habosra keverjük.
- A habos tojáskeverékhez hozzáadjuk a felolvasztott fehércsokoládét. Ügyeljünk arra, hogy ekkor a csokoládé már legfeljebb langyos legyen (max. 40 °C).
- Keverjük hozzá a lisztet és a kókuszreszeléket.
- Töltsük a masszát szufléformákba, és szórjuk meg mindegyiket egy csipetnyi stiftelt mandulával.
- Előmelegített sütőben süssük 15 percig.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 306
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 29087
- Feltöltés dátuma: 2010. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Első mániákusan kikísérletezett receptem, a mákszuflé azt hiszem, lavinát indított el a mi kis konyhánkban. Volt már muffin-korszakom, pite-korszakom, és eklektikusabb időszakaim is, de mindig kész receptúrákat követve (talán a hosszú és küzdelmes cheesecake-korszakot kivéve...erről majd egyszer, máskor). A mostani szuflémániámban azonban az a legélvezetesebb, hogy egyszer csak felbukkan egy alapanyag vagy íz, ami addig nem is hagy nyugodni, míg meg nem idézem szuflé formájában. Íme itt a Raffaello, fehér csokis-kókuszos, forró, folyós a közepe... s meglepetésnek ebben is elrejthetek belül egy szem mandulát. Ez a recept a nevéhez hűen tiszta fehércsoki-kókusz-mandula társítás, de a fehércsoki-kókusz alapmasszát érdemes még kipróbálni apróra vágott aszalt barackkal vagy egy huncut napon durvára tört zöldborssal is...utóbbi ihlete nem akárhonnan való, és nagyon jól működik, szóval csak bátran ;-)