r
Nosalty Logó

Raffaello-szuflé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glowaholic
Raffaello-szuflé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A szufléhoz

A tetejére

Összesen 527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A szufléhoz

A tetejére

Összesen 2101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A szufléhoz

A tetejére

Összesen 396 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 2101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A szufléhoz

  1. A vajat a fehércsokoládéval gőz fölött felolvasztjuk, majd a gőzről levéve, kevergetve hűlni hagyjuk. (A fehércsokoládé, ha túlhevítjük, könnyen elválik a vajtól, és túróssá válik, ezért óvatosan olvasszuk, vagy a külön felolvasztott vajat csurgassuk az olvadó csokoládéba, folyamatosan kevergetve, míg egyenletesen folyós állagú lesz.)
  2. A két egész tojást és a két sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. A habos tojáskeverékhez hozzáadjuk a felolvasztott fehércsokoládét. Ügyeljünk arra, hogy ekkor a csokoládé már legfeljebb langyos legyen (max. 40 °C).
  4. Keverjük hozzá a lisztet és a kókuszreszeléket.
  5. Töltsük a masszát szufléformákba, és szórjuk meg mindegyiket egy csipetnyi stiftelt mandulával.
  6. Előmelegített sütőben süssük 15 percig.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 306
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 29087
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Raffaello-szuflé
Glowaholic 14 recept

Első mániákusan kikísérletezett receptem, a mákszuflé azt hiszem, lavinát indított el a mi kis konyhánkban. Volt már muffin-korszakom, pite-korszakom, és eklektikusabb időszakaim is, de mindig kész receptúrákat követve (talán a  hosszú és küzdelmes cheesecake-korszakot kivéve...erről majd egyszer, máskor). A mostani szuflémániámban azonban az a legélvezetesebb, hogy egyszer csak felbukkan egy alapanyag vagy íz, ami addig nem is hagy nyugodni, míg meg nem idézem szuflé formájában. Íme itt a Raffaello, fehér csokis-kókuszos, forró, folyós a közepe... s meglepetésnek ebben is elrejthetek belül egy szem mandulát. Ez a recept a nevéhez hűen tiszta fehércsoki-kókusz-mandula társítás, de a fehércsoki-kókusz alapmasszát érdemes még kipróbálni apróra vágott aszalt barackkal vagy egy huncut napon durvára tört zöldborssal is...utóbbi ihlete nem akárhonnan való, és nagyon jól működik, szóval csak bátran ;-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...