r
Nosalty Logó

Rácsos linzer lekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cirpi
Rácsos linzer lekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3018 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 755 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.6 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 3018 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalót egy nagy tálba pakoljuk.
  2. Jól összegyúrjuk, arra törekedve, hogy a tészta mielőbb összeálljon. Vajas tészta lévén nem szabad túl sokáig gyúrni, épp csak addig kell, míg összeáll!
  3. Elfelezzük a tésztamennyiséget. Az egyik felét kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra, és kibéleljük vele a piteformát (kb. 20 cm átmérőjű kerek forma) úgy, hogy az oldalára is felfusson!
  4. Jól megpakoljuk a lekvárral, hogy kb. 1 centi vastagon fedje az alsó réteget! Kajszilekvárral túlzás nélkülez a süti a retrosütemények királykisasszonya, de más lekvárral isbiztosan finom. Bevallom, én mással még nem voltam hajlandó kipróbálni, ez annyiratökéletes így! :)
  5. A tészta másik feléből kb. ujjnyi vastag hurkákat gyártunk. Ez remek lehetőség, hogy teljes regresszióba essünk, és felhasználjuk az ovis gyurmaszakkörön szerzettösszes hasznos technikai tudásunkat. :)
  6. Ezekkel először egyik irányba, majd erre keresztbe hézagosan beborítjuk a lekváros réteget, hogy rácsos mintát kapjunk. Én még a szélére is szoktam körbe egy karimát építeni, és villával kicakkosítom. Így szebb!
  7. Mehet be a sütőbe, ahol addig sütjük, míg a rácsok halvány barnára sülnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 288
  • Össznézettség: 116177
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 04.

Ajánló

Gyors, egyszerű és brutálisan finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha azt hallom, "rácsos linzer", a nagymamámmal töltött legjobb pillanataim jutnak eszembe. Már egészen a felejtésem áldozatává kezdett válni ez a csodás sütemény, mígnem nemrégiben az egyik barátnőm bedobta, hogy rácsos sütit sütött hétvégén. Aztán jött a flash: a mamikám, a gyurmázás, és hogy 4 évesen tömöm a számba a száraz linzeres sütit, plusz hozzá a nélkülözhetetlen fél liter tejet... Szóval így történt, hogy a rácsos linzer újrajátszásra sarkallt, és eldöntöttem: ezt mindenképp megsütöm. Kértem a barátnőmet, hogy adja oda a receptet, de valahogy mindig elmaradt, és nekem KELLETT az a rácsos süti! Nem tudtam várni, és így elkezdtem kísérletezni. Így született meg ez a csodás, könnyű tésztájú linzer, ami kicsit barátságosabb és könnyedebb a nagyim féle változatnál. A retrosüti újjászületett, és nálunk ismét régi fényében tündököl, sőt mondhatnám, szupersztárrá vált. Amikor először sütöttem meg, kb. 2 percre nem néztem oda, és már hiányzott a fele. Pedig rajtam és a sütivega macskámon kívül csak egy notórius süteménypusztító volt a terepen. De aznap este a másik fele is elfogyott! :)  Szóval ilyen hatásra számítsatok! Ki kell próbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...