r
Nosalty Logó

Rácsos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rácsos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    370.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    138 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3586.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1709 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.1 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2479 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 6477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a cukrot, sót, a sütőport, a citromhéjat, és belemorzsoljuk a margarint.
  2. A tojássárgákat és a tejfölt hozzáadva, könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát kettévágjuk, egyik felét kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe fektetjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a lekvárt és a diót, és rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára.
  4. A tészta másik feléből lisztezett deszkán rudakat sodrunk, és egyenletesen elosztva berácsozzuk a süteményt.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 252
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 36071
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 10.

Ajánló

Dió helyett mákkal is készíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam egyik nagy kedvence...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...