r
Nosalty Logó

Rácsos almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rácsos almás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

töltelék

tészta

kenéshez

Összesen 515 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

töltelék

tészta

kenéshez

Összesen 3086 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

töltelék

tészta

kenéshez

Összesen 142 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 515 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.6 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1335.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 3086 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

töltelék

tészta

kenéshez

Elkészítés

töltelék

  1. A vajat megolvasztjuk, és a tojással, tejjel, cukorral, csipet sóval együtt hozzáadjuk a liszthez, és tésztát gyúrunk belőle. Lefóliázva 15 percre a hűtőbe tesszük.
  2. Eközben megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük az almát. Elkeverjük 1 ek cukorral, és ízlés szerint 1-3 mokkáskanálnyi fahéjjal, majd lassú tűzön felfőzzük. Eközben levét engedi, gyakori kevergetés mellett ebben főzzük néhány percig. Tűzről levéve, egy szűrőbe tesszük át, félretesszük, hogy teljesen kicsepegjen, a levét feltétlenül megőrizzük!
  3. A tésztát ~40/60 arányban kettéválasztjuk. A nagyobbik részt jó 30 cm átmérőjű körre nyújtjuk, jóval nagyobbra, mint a sütőforma. Óvatosan a formára helyezzük, és középről kifelé haladva, a tésztát kívülről befelé segítve kitöltjük vele a tortaformát. Darált dióval és darált keksszel szórjuk meg, majd ráporciózzuk az almatölteléket.
  4. A kisebbik rész tésztát is kerekre nyújtjuk, és legalább 8 egyenlő csíkra felvágjuk. A csíkokat egyenként a formára helyezzük, és valamelyik ismert technikával szabályosra rácsozzuk.
  5. Az alma lecsepegtetett levéből 1 dl-t kimérünk (a többit kevés vízzel hígítva bátran elfogyaszthatjuk). 1 ek olvasztott vajjal elkeverjük, és a piténket megkenjük vele.
  6. Előmelegített sütőben 170-180 fokon 30-40 perc alatt világosbarnára sütjük. Legalább 15 percig békében hagyjuk sülni, de a hátralévő időben 2-3 alkalommal a vajas almalével bátran megkenegetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9980
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 04.

Ajánló

Miután kihűlt, porcukorral meghintve pompásan néz ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha pite, ráadásul gyümölcsös pite, akkor az az én kedvemnek sok-sok tölteléket és vékony tésztát jelent. Ez a recept egy 20 cm-es tortaformában való sütéshez elegendő mennyiséget tartalmazza - amint azt említettem - vékony tésztával és jó vastag töltelékréteggel. Sütőpor nem kerül bele, így akár 6-8 órát is pihenhet a tészta a hűtőben lefóliázva. Barna cukorral, nádcukorral is elkészíthető, sőt kifejezetten ajánlott: minek okán a fahéj miatt egyébként is barnás színt kap az almatöltelék, ennél a piténél még az esztétikailag sem zavaró a barna cukor jelenléte! Ugyan a vékony tészta könnyen kiszárad, s ezt nehéz jól eltalálni, a töltelék garantáltan mindenért kárpótol.

Hozzávalók

töltelék

tészta

kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...