Rácsos almás-diós pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mercédesz_94
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
Töltelék
Lekenés
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
1107
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Töltelék
-
2000g alma936 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g dió981 kcal
Lekenés
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
6649
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
14.9g finomliszt54 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
7.5g margarin54 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
Töltelék
-
59.7g alma28 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
4.5g dió29 kcal
Lekenés
-
1.2g tojásfehérje1 kcal
-
3g víz0 kcal
Összesen
198
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.7 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 305.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 346 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
1107
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 91.3 g
Zsír
-
Összesen 326 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 137 g
-
Koleszterin 458 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2742.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 438 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 1462 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 886 g
-
Cukor 424 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 1832.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2305 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 279 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 539 mg
-
Retinol - A vitamin: 2117 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2074 micro
-
β-crypt 212 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1065 micro
Összesen
6649
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
50 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
25 dkg margarin
-
1 csipet só
-
2 ek tejföl
-
2 db tojássárgája
Töltelék
-
2 kg alma
-
fahéj ízlés szerint
-
1 ek vaníliás cukor
-
15 dkg dió
Lekenés
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
Tészta
- A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tejföllel és a tojássárgájával összegyúrjuk.
- Ha úgy érezzük, hogy nem áll jól össze a tésztánk, akkor még hozzáadhatunk egy kevés tejfölt vagy tejet, de csak apránként adagolva, ugyanis hamar ellágyulhat a tészta, és akkor nem lehet dolgozni vele.
- Miután összegyúrtuk a tésztát és az kellően összeállt, kettőbe vágjuk, az egyik felét kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és beleillesztjük a sütőformába. Ezután egyenletesen elosztjuk benne a tölteléket.
- A tészta másik feléből elkészítjük a rácsokat, illetve egyéb formákat is kivághatunk és azzal is díszíthetjük a tésztánkat. Tojásfehérjével lekenjük és kb. 45-50 percig sütjük.
- Tojássárgájával is kenhető, de hosszabb sütésnél érdemesebb csak a fehérjét használni. Mivel a tésztát sokáig kell sütnünk a töltelék miatt, a sárgájától pedig hamarabb kipirul a tészta felülete, ezért megtörténhet, hogy mire a pite teljesen átsül, az aranybarna színű tészta helyett, inkább egy túlpirult, kicsit odaégett hatást érünk el vele.
Töltelék
- A töltelékhez előkészítjük az almát, meghámozzuk, lereszeljük, megszórjuk cukorral. Ezután érdemes kicsit kézzel kicsavarni az almából a felesleges levet, különben sülés közben engedné ki magából, ami könnyen ellágyíthatja a tésztát. Miután kicsavartuk, megszórjuk fahéjjal, és hozzákeverjük a diót is.
Lekenés
- Sütés előtt a tojásfehérjével lekenjük a tésztát. Miután kivettük a sütőből, kenjük át a tetejét cukros vízzel, ettől jobban megpuhul majd a tészta.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 4088
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mercédesz_94
36 recept