r
Nosalty Logó

Rácsos almás-diós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercédesz_94
Rácsos almás-diós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenés

Összesen 1107 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenés

Összesen 6649 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenés

Összesen 198 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 1107 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    326 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2742.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    886 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    1832.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2117 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2074 micro
  • β-crypt
    212 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 6649 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Lekenés

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tejföllel és a tojássárgájával összegyúrjuk.
  2. Ha úgy érezzük, hogy nem áll jól össze a tésztánk, akkor még hozzáadhatunk egy kevés tejfölt vagy tejet, de csak apránként adagolva, ugyanis hamar ellágyulhat a tészta, és akkor nem lehet dolgozni vele.
  3. Miután összegyúrtuk a tésztát és az kellően összeállt, kettőbe vágjuk, az egyik felét kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és beleillesztjük a sütőformába. Ezután egyenletesen elosztjuk benne a tölteléket.
  4. A tészta másik feléből elkészítjük a rácsokat, illetve egyéb formákat is kivághatunk és azzal is díszíthetjük a tésztánkat. Tojásfehérjével lekenjük és kb. 45-50 percig sütjük.
  5. Tojássárgájával is kenhető, de hosszabb sütésnél érdemesebb csak a fehérjét használni. Mivel a tésztát sokáig kell sütnünk a töltelék miatt, a sárgájától pedig hamarabb kipirul a tészta felülete, ezért megtörténhet, hogy mire a pite teljesen átsül, az aranybarna színű tészta helyett, inkább egy túlpirult, kicsit odaégett hatást érünk el vele.

Töltelék

  1. A töltelékhez előkészítjük az almát, meghámozzuk, lereszeljük, megszórjuk cukorral. Ezután érdemes kicsit kézzel kicsavarni az almából a felesleges levet, különben sülés közben engedné ki magából, ami könnyen ellágyíthatja a tésztát. Miután kicsavartuk, megszórjuk fahéjjal, és hozzákeverjük a diót is.

Lekenés

  1. Sütés előtt a tojásfehérjével lekenjük a tésztát. Miután kivettük a sütőből, kenjük át a tetejét cukros vízzel, ettől jobban megpuhul majd a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 4018
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rácsos almás-diós pite
Mercédesz_94 36 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Lekenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...