r
Nosalty Logó

Püspökkenyér egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Püspökkenyér egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3805 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.7 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    271 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1518 micro
Összesen 3805 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A "tölteléknek" valót fél körömyni darabokra vágjuk, és összekeverjük a liszttel.
  2. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgája mehet a cukorhoz, a fehérje külön tálba.
  3. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
  4. Habosra keverjük a cukort a tojássárgájával, majd belekeverjük a lisztes keveréket, és hozzáadjuk a tejet.
  5. Egy fakanál segítségével belekeverjük a tojásfehérje habot.
  6. Sütőpapíros tepsibe (vagy két őzgerincformába) öntjük, és megsütjük.
  7. Rácson hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 133
  • 7 napos nézettség: 421
  • Össznézettség: 48710
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Ajánló

Tovább gazdagíthatjuk, ha kihűlve csokival leöntjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami gyors finomságot kerestem. Mivel mindig van házi aszalt gyümölcs - nagymamámnak hála - többféle is, a variációk száma végtelen. Évek óta sütöm: ünnepre, mindennapokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...