r
Nosalty Logó

Puncstorta egy kis csavarral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happy food land
Puncstorta egy kis csavarral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

piskóta

töltelék

máz

Összesen 483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

piskóta

töltelék

máz

Összesen 2908 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

piskóta

töltelék

máz

Összesen 322 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 2908 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

piskóta

  1. A szobahőmérsékletű tojások sárgáját válasszuk szét, a cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét jó erősen felverjük.
  2. A lisztet beleszitáljuk a tojás sárgájához, biztonsági játékosok átszitálhatják a sütőporral együtt.
  3. Összekeverjük a sárgáját és a fehérjét, óvatosan, hogy ne törjön össze.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütőpapírral kibélelt formában sütjük.

töltelék

  1. A piskóta felső egyharmadát levágjuk, és 2 ujjnyi peremet hagyva kivájjuk a piskótát. A kieső részt a töltelékes tálba tesszük, és összekeverjük az olvasztott vajjal, cukrokkal, szörpökkel, aromával, lekvárokkal, mazsolával és a narancshéjjal.
  2. A tölteléket a süteménybe halmozzuk, elegyengetjük, majd visszahelyezzük a tetejét.

máz

  1. A porcukrot átszitáljuk és a szörpökkel, valamint az aromával kikeverjük. A mázat a süteményre öntjük.
  2. Mese keksszel körberakjuk, és szalaggal átkötjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3004
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Happy food land 18 recept

Sokunkban talán benne van az a félelem, hogy nem merünk a cukrászdai felhozatalt otthon kipróbálni, pedig egy kis odafigyeléssel nagyon hamar még finomabb változatot tudunk készíteni. Ez a recept is azért született meg, hogy bebizonyítsam azt, hogy ha kilépünk a komfort zónából egy teljesen más ízvilágot fedezhetünk fel.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...