r
Nosalty Logó

Puncsos, málnás-mascarponés, emeletes gluténmentes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
GMfamily
Puncsos, málnás-mascarponés, emeletes gluténmentes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Puncstorta

Málnás-mascarponés torta

Összesen 718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Puncstorta

Málnás-mascarponés torta

Összesen 4304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Puncstorta

Málnás-mascarponés torta

Összesen 215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7472.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    2869 mg
  • Nátrium
    2592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.4 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    1332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2361 micro
Összesen 4304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Puncstorta

Málnás-mascarponés torta

Elkészítés

Puncstorta

  1. Állítható szív alakú tortaformát használjunk. A legnagyobban süssünk egy 5 tojásos és egy 2 tojásos piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, tűpróbáig sütjük.
  2. Miután a piskótákat kisütöttük, a nagyobbnak kiszedjük a közepét, maradjon vékonyabb alja, s pereme is.
  3. Melegítünk sárgabaracklekvárt, s a megmaradt szív alakú részt, szilikonecsettel kikenjük a langyos lekvárral.
  4. Majd elkészítjük a szirupot, felfőzzük a vizet, cukrot, a rumaromát, színezéket.
  5. A kiszedett piskótát elmorzsázzuk, hagyunk nagyobb darabokat is, amit nem öntünk le a sziruppal. A többi morzsalékot locsolgatjuk apránként a sziruppal, majd összekeverjük a félretett piskótadarabokkal, s beletöltjük a kikent lapba.
  6. A 2 tojásos piskóta egyik oldalát szintén jól megkenjük a melegített lekvárral, s rátesszük, hogy ez legyen alul. Teszünk rá egy nehezebb tálcát, majd pár órára hűtőbe tesszük.
  7. Ezután rátesszük a mázat, a csomagon lévő utasítás szerint készítsük el, tegyünk ebbe is egy pár csepp piros színezéket, majd tegyük hűtőbe dermedni.

Málnás-mascarponés torta

  1. Az állítható forma legkisebb részében süssük meg a 2 tojásos piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, tűpróbáig sütjük.
  2. A málnát pépesítjük, kikavarjuk a mascarponét a porcukorral, majd összekeverjük.
  3. A hulalát keményre verjük fel, majd keverjük össze a málnás krémmel.
  4. A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a puncsos tortára helyezzük. Ezután körbekenjük, s díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5385
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puncsos, málnás-mascarponés, emeletes gluténmentes torta
GMfamily 17 recept

Gyorsan elkészíthető, gluténmentes finomság.

Hozzávalók

Puncstorta

Málnás-mascarponés torta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...