Puncsos, málnás-mascarponés, emeletes gluténmentes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
GMfamily
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
Puncstorta
-
64g tojás81 kcal
-
18g rizsliszt64 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
1 kcal
-
130 kcal
-
42g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
50g cukormáz173 kcal
Málnás-mascarponés torta
Összesen
718
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
Puncstorta
-
385g tojás484 kcal
-
105g rizsliszt384 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
3 kcal
-
280g sárgabaracklekvár778 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
30g rumaroma0 kcal
-
300g cukormáz1038 kcal
Málnás-mascarponés torta
-
110g tojás138 kcal
-
30g rizsliszt110 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6 kcal
-
125g málna65 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Összesen
4304
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
Puncstorta
-
19.3g tojás24 kcal
-
5.3g rizsliszt19 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
0.3g gluténmentes sütőpor0 kcal
-
39 kcal
-
12.5g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
1.5g rumaroma0 kcal
-
15g cukormáz52 kcal
Málnás-mascarponés torta
-
5.5g tojás7 kcal
-
1.5g rizsliszt5 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.6g gluténmentes sütőpor0 kcal
-
6.3g málna3 kcal
-
13 kcal
-
6.3g mascarpone25 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
Összesen
215
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1245.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.1 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 131.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
718
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 95 g
Zsír
-
Összesen 118.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1622 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7472.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 1679 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 2869 mg
-
Nátrium 2592 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 708.4 g
-
Cukor 524 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 790.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 699 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 1332 mg
-
Retinol - A vitamin: 697 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2361 micro
Összesen
4304
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
Puncstorta
-
7 db tojás
-
7 evőkanál rizsliszt
-
7 csapott ek cukor
-
0.5 csomag gluténmentes sütőpor
-
2.5 dl víz
-
30 ml rumaroma
Málnás-mascarponés torta
-
2 db tojás
-
2 evőkanál rizsliszt
-
2 csapott ek cukor
-
1 csomag gluténmentes sütőpor
-
12.5 dkg málna
-
1 dl növényi habtejszín
-
12.5 dkg mascarpone
-
5 dkg porcukor
Elkészítés
Puncstorta
- Állítható szív alakú tortaformát használjunk. A legnagyobban süssünk egy 5 tojásos és egy 2 tojásos piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, tűpróbáig sütjük.
- Miután a piskótákat kisütöttük, a nagyobbnak kiszedjük a közepét, maradjon vékonyabb alja, s pereme is.
- Melegítünk sárgabaracklekvárt, s a megmaradt szív alakú részt, szilikonecsettel kikenjük a langyos lekvárral.
- Majd elkészítjük a szirupot, felfőzzük a vizet, cukrot, a rumaromát, színezéket.
- A kiszedett piskótát elmorzsázzuk, hagyunk nagyobb darabokat is, amit nem öntünk le a sziruppal. A többi morzsalékot locsolgatjuk apránként a sziruppal, majd összekeverjük a félretett piskótadarabokkal, s beletöltjük a kikent lapba.
- A 2 tojásos piskóta egyik oldalát szintén jól megkenjük a melegített lekvárral, s rátesszük, hogy ez legyen alul. Teszünk rá egy nehezebb tálcát, majd pár órára hűtőbe tesszük.
- Ezután rátesszük a mázat, a csomagon lévő utasítás szerint készítsük el, tegyünk ebbe is egy pár csepp piros színezéket, majd tegyük hűtőbe dermedni.
Málnás-mascarponés torta
- Az állítható forma legkisebb részében süssük meg a 2 tojásos piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, tűpróbáig sütjük.
- A málnát pépesítjük, kikavarjuk a mascarponét a porcukorral, majd összekeverjük.
- A hulalát keményre verjük fel, majd keverjük össze a málnás krémmel.
- A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a puncsos tortára helyezzük. Ezután körbekenjük, s díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5397
- Feltöltés dátuma: 2019. március 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
GMfamily
17 recept
Gyorsan elkészíthető, gluténmentes finomság.