r
Nosalty Logó

Puncsos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Puncsos krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5135 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 1284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5997.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1574 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    2264 mg
  • Nátrium
    1853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.4 g
  • Cukor
    488 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2110 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2395 micro
Összesen 5135 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját is.
  2. A pudingporba belekeverjük a sütőport meg a vaníliás cukrot, s lassan azt is a masszába adagoljuk. A tésztát az előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a pudingport krémmé főzzük. Amikor kihűlt, összedolgozzuk a porcukorral habosra kevert vajjal. Ha kihűlt, megkenjük a vaníliakrémmel.
  4. A két tojásfehérjéből, a cukorból és a citromléből gőz fölött kemény habot verünk, a süteményre simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17005
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 01.

Ajánló

Én a süti tetejére felvert tejszínhabot tettem, mivel kiborítottam a tojásfehérjét, és nem volt több tojás itthon, de szerintem a 2 tojásfehérje nem elég az egész sütire.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

A Vidék íze újságban találtam a receptet, megkívántam és elkészítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...