r
Nosalty Logó

Puncskocka Flórától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Puncskocka Flórától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    270.7 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4524.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1828 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1226.4 g
  • Cukor
    627 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 7732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kinyújtjuk kb. fél centi vékonyra.
  2. Vágunk belőle kettő 40x24 cm-es lapot. Az egészet megsütjük (a maradék tésztát is, az mindegy, hogy mekkora), előmelegített sütőben 160 fokon 10-15 perc alatt.
  3. A tejet felforraljuk. A maradék tésztát elmorzsoljuk, és leöntjük a tejjel.
  4. Hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumaromát és a vajat, majd jól összekeverjük. A tölteléket a két lap közé töltjük.
  5. A mázhoz a porcukrot összekeverjük a rumaromával és a meggylével. Rákenjük a tésztára. Amikor száradni kezd, a szeleteket bejelöljük, majd ha megszáradt a máz, a süteményt felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 420
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 68783
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben ettem ilyen puncskockát, megállapítottam, hogy az őszibarack sütire emlékeztet a belseje. Úgyhogy kicsit változtattam rajta, és puncskocka alakban készült el.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...