r
Nosalty Logó

Puncsfánk

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Puncsfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2681 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    131.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2091.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    223 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 2681 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 4 tojásfehérjéből a 8 dkg cukorral kemény habot verünk. A mixert visszakapcsoljuk 1- es fokozatra, egyenként belekavarjuk a 4 tojássárgáját és a 2 ek olajat, majd óvatosan a lisztet is. Előmelegített sütőben megsütjük.
  2. Amíg sül a tészta, a vízből és a cukorból szirupot főzünk, beletesszük a darált diót, éselkavarjuk. Levesszük a lángról és kihűtjük.
  3. Amikor a tészta megsült kör, vagy virág alakú szaggatóval kiszúrjuk. A maradék darabkákat langyos sütőben megszárítjuk (20 perc), hogy morzsolható legyen.
  4. Mikor kész van, rámorzsoljuk a diós masszára, hozzáadjuk a lekvárt,a rumot éselkavarjuk, ha szükséges még hűtjük, hogy formázható legyen. Kis kanállal a töltelékből halmokat rakunk a piskótavirágok közepére, nedves kézzel kissé megformázzuk, és a felolvasztott tortabevonóval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7980
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puncsfánk
Csiki Piroska 230 recept

A töltelék elég édes, akik kevésbé édesen szeretik készíthetik a szirupot 10 dkg cukor helyett 8 dkg-al. Mi a rumot nem szeretjük, ezért a tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...