Pulykaragu 9. - zöldborsós-mustáros
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
A pulykaraguhoz
-
167g pulykahús192 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
7g mustár4 kcal
-
67g zöldborsó54 kcal
A körethez
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
Összesen
772
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
A pulykaraguhoz
-
1000g pulykahús1150 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
400g zöldborsó324 kcal
A körethez
-
750g spagetti tészta2783 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
300g paradicsom54 kcal
-
300g zöldpaprika49 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
Összesen
4630
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
A pulykaraguhoz
-
32.8g pulykahús38 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
1.3g mustár1 kcal
-
13.1g zöldborsó11 kcal
A körethez
-
24.6g spagetti tészta91 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
9.8g paradicsom2 kcal
-
9.8g zöldpaprika2 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
2g tejföl4 kcal
Összesen
154
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1382.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 677 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 316.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 270 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 389 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 73 micro
-
β-karotin 1374 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 2719 micro
Összesen
772
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 358.3 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 705 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8296.2 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 726 mg
-
Kálcium 685 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 941 mg
-
Foszfor 4062 mg
-
Nátrium 1784 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 666.8 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 1896.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 868 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 530 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 1622 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 148 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2337 micro
-
Kolin: 903 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 439 micro
-
β-karotin 8243 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 16314 micro
Összesen
4630
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 253 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
A pulykaraguhoz
-
5 db zellerlevél
-
1 csokor petrezselyem
-
4 db babérlevél
-
1 kk négyszínű bors
-
3 ek ételízesítő
-
4 teáskanál fűszerpaprika
-
4 ek mustár
A körethez
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
-
3 közepes db paradicsom
-
3 közepes db zöldpaprika
-
1 csokor petrezselyem
-
6 teáskanál mustár
-
3 ek tejföl
Elkészítés
A pulykaraguhoz
- A pulykahúst mossuk, csepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk.
- A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a kétféle zöldet finomra vágjuk.
- Egy tálba beletesszük a felaprított húst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a kétféle zöldet aprítva, a babérlevelet, pirospaprikát, borsot, ételízesítőt, mustárt, és óvatosan átkeverjük az egészet, legvégül a zöldborsót, ezzel is átkeverjük.
- Beletesszük a sütőzacskóba, lezárjuk, beletesszük egy tepsibe, tetején 4-5 lyukat szúrunk.
- Előmelegített sütőbe téve, sütjük-pároljuk, ha kész, kikapcsoljuk a sütőt.
- Lobogó olajos, sós vízben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, tálaljuk.
- A tésztát tálaljuk a zöldborsós-mustáros pulykahússal, és díszítjük paradicsommal, zöldpaprikával, tejfellel, mustárral,
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x6
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6060
- Feltöltés dátuma: 2011. június 26.
Ajánló
Finom bor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Zöldborsót szerettem volna felhasználni, egy kissé más ízvilággal, amit a mustár, babér és a zellerzöldje adott meg. Jól sikerült.