r
Nosalty Logó

Pulykaragu 9. - zöldborsós-mustáros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Pulykaragu 9. - zöldborsós-mustáros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pulykaraguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 772 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pulykaraguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4630 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pulykaraguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 154 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    1374 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2719 micro
Összesen 772 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    358.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8296.2 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    726 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    941 mg
  • Foszfor
    4062 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1896.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    530 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    1622 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    148 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2337 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    439 micro
  • β-karotin
    8243 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    16314 micro
Összesen 4630 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A pulykaraguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A pulykaraguhoz

  1. A pulykahúst mossuk, csepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a kétféle zöldet finomra vágjuk.
  3. Egy tálba beletesszük a felaprított húst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a kétféle zöldet aprítva, a babérlevelet, pirospaprikát, borsot, ételízesítőt, mustárt, és óvatosan átkeverjük az egészet, legvégül a zöldborsót, ezzel is átkeverjük.
  4. Beletesszük a sütőzacskóba, lezárjuk, beletesszük egy tepsibe, tetején 4-5 lyukat szúrunk.
  5. Előmelegített sütőbe téve, sütjük-pároljuk, ha kész, kikapcsoljuk a sütőt.
  6. Lobogó olajos, sós vízben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, tálaljuk.
  7. A tésztát tálaljuk a zöldborsós-mustáros pulykahússal, és díszítjük paradicsommal, zöldpaprikával, tejfellel, mustárral,
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6060
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Ajánló

Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykaragu 9. - zöldborsós-mustáros
Éva-Anyóca 350 recept

Zöldborsót szerettem volna felhasználni, egy kissé más ízvilággal, amit a mustár, babér és a zellerzöldje adott meg. Jól sikerült.

Hozzávalók

A pulykaraguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...