r
Nosalty Logó

Pulykamell Wellington módra

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Pulykamell Wellington módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3903 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 488 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.4 g

Zsír

  • Összesen
    207.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6200.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    3583 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    980.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 3903 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet filézőkéssel felszúrjuk, hogy üreget képezzünk a belsejében. Ebbe az üregbe kenjük a ribizlilekvárt, és töltjük a vörösáfonyát. (Még cifrázhatjuk azzal is, ha az áfonyát vörösborba áztatjuk, de én nem tettem.) Fogvájóval összetűzzük a vágott rést, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni.
  2. A pulykamell külsejét megkenjük egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és egy vastag falú serpenyőben erős tűzön mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, míg kérget kap.
  3. Ekkor 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ezután hagyjuk kihűlni.
  4. Egy kanál olajon a felkockázott hagymát megdinszteljük, és hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk (én még adtam hozzá egy kis plusz kakukkfüvet és citromhéjat reszelve), erős tűzön pirítjuk, hogy a gomba ne tudjon levet ereszteni, csak piruljon.
  5. Egy nagy, téglalap alakú folpackra kiterítjük a proscuitto szeleteket. Erre halmozzuk a megpirított gombát, amit egyenletesen elterítünk rajta, majd a sült pulykamellet, és beborítjuk a gombás sonkával, hogy teljesen betakarja a húst. A folpackot szorosra tekerjük köré, és hűtőbe tesszük pihentetni.
  6. Közben a leveles tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra, megkenjük tojássárgával, mert ez lesz a ragasztóanyagunk.
  7. A húst kibontva a folpackból a tésztára fektetjük, és szorosan beburkoljuk abba. A felesleges tésztát levágjuk, avval díszíthetjük a tetejét.
  8. A tészta tetejét is megkenjük tojássárgájával, megszórjuk Maldon sóval. 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 23099
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykamell Wellington módra
Évi néni 1830 recept

Karácsonyi vacsorának készítettem. Köretnek salátán tálalt sült kelbimbót és csicsókát szolgáltam fel, némi gránátalmamaggal megszórva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...