Pulykamell Wellington módra
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
106g pulykamell167 kcal
-
6g ribizlidzsem17 kcal
-
10g vörösáfonya5 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
38g vargánya gomba8 kcal
-
13g prosciutto31 kcal
-
63g leveles tészta232 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
Összesen
488
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
850g pulykamell1335 kcal
-
50g ribizlidzsem139 kcal
-
80g vörösáfonya37 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
300g vargánya gomba64 kcal
-
100g prosciutto250 kcal
-
500g leveles tészta1855 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
3903
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
43.7g pulykamell69 kcal
-
2.6g ribizlidzsem7 kcal
-
4.1g vörösáfonya2 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g salottahagyma1 kcal
-
15.4g vargánya gomba3 kcal
-
5.1g prosciutto13 kcal
-
25.7g leveles tészta95 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
Összesen
200
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 775.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 448 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 122.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
488
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 261.4 g
Zsír
-
Összesen 207.1 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 805 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6200.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 1943 mg
-
Nátrium 3583 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 980.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
3903
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
-
85 dkg pulykamell
-
5 dkg ribizlidzsem
-
8 dkg vörösáfonya
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes db salottahagyma
-
30 dkg vargánya gomba
-
10 dkg prosciutto
-
50 dkg leveles tészta
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
- A pulykamellet filézőkéssel felszúrjuk, hogy üreget képezzünk a belsejében. Ebbe az üregbe kenjük a ribizlilekvárt, és töltjük a vörösáfonyát. (Még cifrázhatjuk azzal is, ha az áfonyát vörösborba áztatjuk, de én nem tettem.) Fogvájóval összetűzzük a vágott rést, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni.
- A pulykamell külsejét megkenjük egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és egy vastag falú serpenyőben erős tűzön mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, míg kérget kap.
- Ekkor 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ezután hagyjuk kihűlni.
- Egy kanál olajon a felkockázott hagymát megdinszteljük, és hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk (én még adtam hozzá egy kis plusz kakukkfüvet és citromhéjat reszelve), erős tűzön pirítjuk, hogy a gomba ne tudjon levet ereszteni, csak piruljon.
- Egy nagy, téglalap alakú folpackra kiterítjük a proscuitto szeleteket. Erre halmozzuk a megpirított gombát, amit egyenletesen elterítünk rajta, majd a sült pulykamellet, és beborítjuk a gombás sonkával, hogy teljesen betakarja a húst. A folpackot szorosra tekerjük köré, és hűtőbe tesszük pihentetni.
- Közben a leveles tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra, megkenjük tojássárgával, mert ez lesz a ragasztóanyagunk.
- A húst kibontva a folpackból a tésztára fektetjük, és szorosan beburkoljuk abba. A felesleges tésztát levágjuk, avval díszíthetjük a tetejét.
- A tészta tetejét is megkenjük tojássárgájával, megszórjuk Maldon sóval. 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 23099
- Feltöltés dátuma: 2015. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Karácsonyi vacsorának készítettem. Köretnek salátán tálalt sült kelbimbót és csicsókát szolgáltam fel, némi gránátalmamaggal megszórva.