r
Nosalty Logó

Pulykamell sonka

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Pulykamell sonka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1587 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2852.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    2637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    219.7 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34229.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    31640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1700.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1570 micro
  • β-crypt
    371 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 1587 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1640.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőnek egy sóoldatot kell készítenünk, 8 százalékosat. Ez azt jelenti, hogy 1 liter vízhez 80 g sót kell adnunk, és jól feloldani benne. Annyi sóoldatra van szükség, hogy a pulykamellet pont ellepje, így ha nagyobb hússal dolgozunk, növelni kell a mennyiségeket.
  2. Ha a sóoldat megvan, beletesszük a húst, és 6 órán át állni hagyjuk benne.
  3. Ha letelt a fürdőidő, kivesszük a húst, és szárazra töröljük.
  4. A fűszereket megőröljük, és jó alaposan bedörzsöljük a húsba.
  5. Ezután fogunk egy nagy darab fóliát, és becsomagoljuk a húst úgy, hogy a két végén maradjon egy adag fólia, amit aztán meg tudunk fogni, és a húst magunk előtt görgetve jó szorosra formázni. A végeit befőttesgumival kössük be, nehogy szétnyíljon főzés közben.
  6. Egy edénybe annyi vizet öntünk, ami ellepi a sonkát, beletesszük, és közepes lángon, fedő alatt felforraljuk. Forrás után még 40 percet főzzük fedő nélkül, majd hagyjuk a vízben kihűlni. Csomagoljuk ki, a főzés közben kifolyó húslevet öntsük ki, és tegyük a sonkát a hűtőbe. Hidegen sokkal könnyebb lesz szeletelni!
  • Receptkönyvben: 375
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 28965
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marha nehéz jó minőségű pulykasonkát venni a boltban, úgyhogy kipróbáltam, milyen házilag elkészíteni, és szuperül sikerült! Az állagán érezni, hogy ez bizony 100% húsból van, és az íze is szuper!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...