Pulykacomb rizses káposztával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
vnémarika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
188g pulykafelsőcomb270 kcal
-
188g savanyú káposzta36 kcal
-
75g rizs269 kcal
-
75g marha alaplé0 kcal
-
47 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
644
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1500g pulykafelsőcomb2160 kcal
-
1500g savanyú káposzta285 kcal
-
600g rizs2148 kcal
-
600g marha alaplé0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
5147
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
32.8g pulykafelsőcomb47 kcal
-
32.8g savanyú káposzta6 kcal
-
13.1g rizs47 kcal
-
13.1g marha alaplé0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
112
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2117.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 1381 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 351.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 555 micro
Összesen
644
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 351.9 g
Zsír
-
Összesen 149 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1065 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16943.3 g
-
Cink 57 mg
-
Szelén 504 mg
-
Kálcium 877 mg
-
Vas 75 mg
-
Magnézium 686 mg
-
Foszfor 3679 mg
-
Nátrium 11050 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 579.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 2808.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 256 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1944 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4443 micro
Összesen
5147
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg pulykafelsőcomb
-
1.5 kg savanyú káposzta
-
0.6 kg rizs
-
6 dl marha alaplé
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 fej fokhagyma
-
3 közepes db vöröshagyma
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítés
- A fokhagymát, a borsot, kevés sót, a szárnyas fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, majd bekenjük a combokat és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A bepácolt combokat tepsibe rakjuk, alá kb. fél liter vizet öntünk és 180 fokon, fólia alatt kb. másfél órát pároljuk.
- A húsunk, ha már puha, kiszedjük a tepsiből.
- A hagymából pörköltalapot készítünk, és a savanyú káposztát rátesszük, és felöntjük a húslével. Mikor már félig puha a káposzta, hozzáadjuk a rizst, és a hús alatti levet is ráöntjük, és 3/4 -es kész állapotra főzzük.
- Ezután a tepsibe szedjük a káposztás rizst, rárakjuk a megpuhult húsokat és 180 fokon alsó-felső sütéssel sütjük kb. még fél óráig, majd még 10 percet légkeveréses infrával. Ha ez megtörtént, már el is készült ételünk, tálalható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x35
- Sütés ideje: 130 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10789
- Feltöltés dátuma: 2011. november 17.
Ajánló
Bárkinek, főleg főétkezésre, a körettel nem kell bajlódni és a savanyú káposztával egy vitaminbomba.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
vnémarika
12 recept
Valaha egy ünnepi különszámban olvastam ezt a receptet, ahol csirkecombbal készült. Elkészítettem, nagy sikere volt, olyannyira, hogy kipróbáltuk már szinte mindenféle hússal. A legjobb a szárnyas húsokkal, de még sertéstarjával és marhahússal sem elhanyagolható az étek. Bárkinek merem ajánlani, még az ünnepi asztalra is.