r
Nosalty Logó

Pulykacomb cseréptálban vincellér módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zoli
Pulykacomb cseréptálban vincellér módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4623 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.2 g

Zsír

  • Összesen
    257.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6286.6 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    2505 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2729.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 4623 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, és szétzúzzuk. Az olajba belekeverjüka borsot és a fokhagymát.
  2. A pulykacomb filét megmossuk, és ujjnyi csíkokra daraboljuk. Enyhén sózzuk, és beleforgatjuk a pácba. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. A pataki tálat kb. fél óra hosszat vízben áztatjuk.
  4. Egy serpenyőbe beletesszük az olajos páccal együtt a húst,és fehéredésig sütjük (én Wokban szoktam).
  5. A szőlőt leszemezzük, az almák magházát kivesszük.
  6. A tálban egyenletesen elterítjük a pulykahúst.Rárakjuk az almákat, és ráhalmozzuk a szőlőszemeket. Ráöntjük a bort.
  7. A tálra rárakjuk a fedelét, és berakjuk a hideg sütőbe. Közepes lángon (kb. 180 fok) egy óra hosszat pároljuk.
  8. Óvatosan, nehogy megégessük magunkat, a tál tetejét leveszük,és hústűvel ellenőrizzük a hús állapotát. Amennyiben még nem puhult megteljesen, a tetőt visszatéve még egy negyed órát pároljuk.
  9. Ízlés szerint kruplipürévelvagy rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9439
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a könnyű őszi ízeket

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hosszú hétvégén itthon volt unokákkal együtt az egész család. Ősszel mindig szoktunk néhány fürt szőlőt a vesszőkön hagyni az unokák kedvéért. Most is lelkesen leszedték. Egy kicsivel több lett, mint amire számítottunk, így a szőlőevésen kívül jutott a húsba is. A cserépedényes készítési mód a szakácsnak is adott  egy kis időt a falevelek seprésére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...