Pulykacomb cseréptálban vincellér módra
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Zoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
188g pulykacomb224 kcal
-
200g alma94 kcal
-
63g szőlő41 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
25g rosé21 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
578
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1500g pulykacomb1793 kcal
-
1600g alma749 kcal
-
500g szőlő331 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
1g bors3 kcal
-
4g só0 kcal
-
200g rosé164 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
4623
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
37.2g pulykacomb44 kcal
-
39.7g alma19 kcal
-
12.4g szőlő8 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
5g rosé4 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
Összesen
114
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 785.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 341.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
578
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 254.2 g
Zsír
-
Összesen 257.2 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 884 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6286.6 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 337 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 382 mg
-
Foszfor 2542 mg
-
Nátrium 2505 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 308.9 g
-
Cukor 224 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 2729.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 582 micro
-
β-crypt 159 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 776 micro
Összesen
4623
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg szőlő
-
1 fej fokhagyma
-
1 kk só
-
2 dl rosé
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A fokhagymát megtisztítjuk, és szétzúzzuk. Az olajba belekeverjüka borsot és a fokhagymát.
- A pulykacomb filét megmossuk, és ujjnyi csíkokra daraboljuk. Enyhén sózzuk, és beleforgatjuk a pácba. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- A pataki tálat kb. fél óra hosszat vízben áztatjuk.
- Egy serpenyőbe beletesszük az olajos páccal együtt a húst,és fehéredésig sütjük (én Wokban szoktam).
- A szőlőt leszemezzük, az almák magházát kivesszük.
- A tálban egyenletesen elterítjük a pulykahúst.Rárakjuk az almákat, és ráhalmozzuk a szőlőszemeket. Ráöntjük a bort.
- A tálra rárakjuk a fedelét, és berakjuk a hideg sütőbe. Közepes lángon (kb. 180 fok) egy óra hosszat pároljuk.
- Óvatosan, nehogy megégessük magunkat, a tál tetejét leveszük,és hústűvel ellenőrizzük a hús állapotát. Amennyiben még nem puhult megteljesen, a tetőt visszatéve még egy negyed órát pároljuk.
- Ízlés szerint kruplipürévelvagy rizzsel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9439
- Feltöltés dátuma: 2012. november 12.
Ajánló
Mindenkinek, aki szereti a könnyű őszi ízeket
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zoli
59 recept
A hosszú hétvégén itthon volt unokákkal együtt az egész család. Ősszel mindig szoktunk néhány fürt szőlőt a vesszőkön hagyni az unokák kedvéért. Most is lelkesen leszedték. Egy kicsivel több lett, mint amire számítottunk, így a szőlőevésen kívül jutott a húsba is. A cserépedényes készítési mód a szakácsnak is adott egy kis időt a falevelek seprésére.