r
Nosalty Logó

Pulutyka avagy kelkáposzta főzelék 6.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pulutyka avagy kelkáposzta főzelék 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2849 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    193.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7993.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1719 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    3844 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1760.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    408 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    568 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    772 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 2849 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmosuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, újabb öblítés után fűszeres hideg vízbe főni tesszük.
  2. Egy másik edénybe a szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk, amit kiszedünk, de később visszakerül az ételbe.
  3. A káposztát megmossuk, kettévágjuk, a hibás leveleket, torzsát eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk. A szalonna zsírjában az apróra vágott fokhagymát dinszteljük keveset, majd ízlés szerinti fűszerezés után fedő alatt puhára pároljuk a káposztát is.
  4. A burgonya már kész kell legyen, hozzáadjuk a káposztához, a karikázott virslit és a pirított szalonnát is úgyszintén. Fedő alatt néhány percig tovább pároljuk.
  5. Ha szükség, lehet tejfölös, lisztes eresztéket tenni hozzá (nekem elég szaftos, krémes lett, így csak a tejszínt adtam hozzá tálaláskor).
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 232
  • Össznézettség: 83487
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kelkáposztafőzelék e megnevezését Eri bartánőm székesfehérvári férjétől hallottam elsőként. Mint főzeléket, nem igen készítettük székely konyhánkban. Úgyhogy, amikor náluk vendégeskedvén megkóstoltam, igencsak különleges, ízletes "élmény" maradt számomra. Azóta is rendszeresen készítem, most már más főzelékek váltakozásában is. Ez a káposzta is épp Eriéktől való, örvendtem is neki, mint kisgyerek a csokinak :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...