Pulled pork lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 15% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hús
-
250g sertéscomb455 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
20g víz0 kcal
-
10g méz30 kcal
-
12g barbecue szósz21 kcal
-
6g ketchup6 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
Lepény
-
24g tej13 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
5 kcal
-
60g kenyérliszt bl80217 kcal
-
1g só0 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
1g szezámmag8 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
2g tej1 kcal
Összesen
1019
kcal
- 15% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hús
-
1250g sertéscomb2275 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
100g víz0 kcal
-
50g méz152 kcal
-
60g barbecue szósz103 kcal
-
30g ketchup30 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
14g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
Lepény
-
120g tej67 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
23 kcal
-
300g kenyérliszt bl801083 kcal
-
7g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
Összesen
5091
kcal
- 15% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hús
-
57.3g sertéscomb104 kcal
-
4.6g napraforgó olaj41 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
2.3g méz7 kcal
-
2.8g barbecue szósz5 kcal
-
1.4g ketchup1 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Lepény
-
5.5g tej3 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
13.8g kenyérliszt bl8050 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.3g szezámmag2 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.5g tej0 kcal
Összesen
234
kcal
- 15% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.6 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2943.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 657 mg
-
Nátrium 2021 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 222.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1270 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
1019
kcal
- 15% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 307.9 g
Zsír
-
Összesen 279.1 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14718.9 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 396 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 376 mg
-
Foszfor 3284 mg
-
Nátrium 10103 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322.9 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1112.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 436 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 308 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 1226 mg
-
Retinol - A vitamin: 415 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 6349 micro
-
Lut-zea 805 micro
Összesen
5091
kcal
- 15% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 674.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 463 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 291 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
Hús
-
1250 g sertéscomb
-
100 ml napraforgó olaj
-
100 ml víz
-
2 ek méz
-
4 ek barbecue szósz
-
2 ek ketchup
-
2 tk fűszerpaprika
-
1 tk fokhagymapor
-
2 tk só
-
0.5 tk bors
Lepény
-
120 ml tej
-
20 g cukor
-
7 g instant élesztő
-
300 g kenyérliszt bl80
-
1 tk só
-
1 db tojás
-
30 g vaj
-
1 ek szezámmag
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tej
Elkészítés
Hús
- A fűszereket elkeverjük egymással, majd hozzáadjuk a mézet, a barbecue szószt, az olajat és a ketchupot.
- A sütőedény aljába beleöntjük a vizet. Alaposan átmossuk a húst, majd mindkét oldalát bekenjük a fűszerkeverékkel. Nem használjuk el hozzá csak a felét, a többit majd sütés közben.
- A sütőt előmelegítjük 130 C fokra. Az edényt alaposan fedjük le, én hőálló fedőt használtam.
- Nagyjából 4-5 órán át süssük, ezaidő alatt a hús alaposan megpárolódik. Ha letelt az időm vegyük ki, kenjük le a maradék szósszal mindkét oldalát, majd tegyük vissza 15 percre 150 C fokon.
- Ha elkészült, két villa segítségével szedjük szálakra a húst. Közben a zsíros részeket én kivettem belőle. Az edényben lévő szószban megforgathajuk, így jó szaftos marad.
- Amíg sül, elkészítjük a bucit.
Lepény
- A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. Közben vegyük ki a vajat, hogy puha legyen.
- A lisztet, a sót és a tojás egy nagyobb edénybe mérjük, én dagasztógépet használtam.
- Hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztős tejet, majd dagasztjuk 10 percig. Ezután cipót formázunk belőle, és lefedve kelesztjük 15 percig.
- Ha letelt az idő, kivesszük az edényből. Lelapogatjuk, a közepébe beletesszük a 30 g puha vajat, és a széleit ráhajtjuk. További kb. 10 percig dagasztjuk, amíg a tészta teljesen fel nem veszi a vajat. Ezután újra cipót formázunk belőle, lefedjük, és 60 percig kelesztjük.
- Ha letelt az idő, három egyenlő részre osztjuk, cipót formázunk belőle. A tepsire sütőpapírt rakunk, egymástól távolabb helyezzük le rá a bucikat, lefedjük, és kelesztjük még 1 órát.
- Amikor szépen megkelt, egy tojássárgáját elkeverünk egy ek tejjel, és lekenjük mindhárom cipó tetejét. Megszórjuk szezámmaggal, a képen szezámmagot, fekete szezámmagot és chia magot használtam. De ha ezek nincsenek otthon, a szezámmag is tökéletes.
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra,és 10-15 perc alatt készre sütjük.
- A lepényt én majonézzel, salátalevéllel, uborkával, pulled pork hússal és barbecue szósszal töltöttem meg, de a fantáziádra van bízva, hogy te mivel fogod!
- Sütés ideje: 300 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2498
- Feltöltés dátuma: 2021. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Takács Kriszti
133 recept