r
Nosalty Logó

Pulled pork lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Pulled pork lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Lepény

Összesen 1019 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Lepény

Összesen 5091 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Lepény

Összesen 234 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    2021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1270 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1019 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.9 g

Zsír

  • Összesen
    279.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14718.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    3284 mg
  • Nátrium
    10103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    1226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    6349 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 5091 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    291 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A fűszereket elkeverjük egymással, majd hozzáadjuk a mézet, a barbecue szószt, az olajat és a ketchupot.
  2. A sütőedény aljába beleöntjük a vizet. Alaposan átmossuk a húst, majd mindkét oldalát bekenjük a fűszerkeverékkel. Nem használjuk el hozzá csak a felét, a többit majd sütés közben.
  3. A sütőt előmelegítjük 130 C fokra. Az edényt alaposan fedjük le, én hőálló fedőt használtam.
  4. Nagyjából 4-5 órán át süssük, ezaidő alatt a hús alaposan megpárolódik. Ha letelt az időm vegyük ki, kenjük le a maradék szósszal mindkét oldalát, majd tegyük vissza 15 percre 150 C fokon.
  5. Ha elkészült, két villa segítségével szedjük szálakra a húst. Közben a zsíros részeket én kivettem belőle. Az edényben lévő szószban megforgathajuk, így jó szaftos marad.
  6. Amíg sül, elkészítjük a bucit.

Lepény

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. Közben vegyük ki a vajat, hogy puha legyen.
  2. A lisztet, a sót és a tojás egy nagyobb edénybe mérjük, én dagasztógépet használtam.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztős tejet, majd dagasztjuk 10 percig. Ezután cipót formázunk belőle, és lefedve kelesztjük 15 percig.
  4. Ha letelt az idő, kivesszük az edényből. Lelapogatjuk, a közepébe beletesszük a 30 g puha vajat, és a széleit ráhajtjuk. További kb. 10 percig dagasztjuk, amíg a tészta teljesen fel nem veszi a vajat. Ezután újra cipót formázunk belőle, lefedjük, és 60 percig kelesztjük.
  5. Ha letelt az idő, három egyenlő részre osztjuk, cipót formázunk belőle. A tepsire sütőpapírt rakunk, egymástól távolabb helyezzük le rá a bucikat, lefedjük, és kelesztjük még 1 órát.
  6. Amikor szépen megkelt, egy tojássárgáját elkeverünk egy ek tejjel, és lekenjük mindhárom cipó tetejét. Megszórjuk szezámmaggal, a képen szezámmagot, fekete szezámmagot és chia magot használtam. De ha ezek nincsenek otthon, a szezámmag is tökéletes.
  7. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra,és 10-15 perc alatt készre sütjük.
  8. A lepényt én majonézzel, salátalevéllel, uborkával, pulled pork hússal és barbecue szósszal töltöttem meg, de a fantáziádra van bízva, hogy te mivel fogod!
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2508
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulled pork lepény
Takács Kriszti 133 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...