Pulled pork
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
300g sertéslapocka708 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
8 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
-
70g barna sör30 kcal
-
25g marha alaplé0 kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
3000g sertéslapocka7080 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
76 kcal
-
22g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
700g barna sör301 kcal
-
250g marha alaplé0 kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
73.8g sertéslapocka174 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.6g vöröshagyma0 kcal
-
0.5g melaszos nádcukor2 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
-
17.2g barna sör7 kcal
-
6.2g marha alaplé0 kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1811.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 559 mg
-
Nátrium 1051 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 259.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 213 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 519.9 g
Zsír
-
Összesen 569.8 g
-
Telített zsírsav 199 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 254 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 2159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18117.8 g
-
Cink 81 mg
-
Szelén 772 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 590 mg
-
Foszfor 5590 mg
-
Nátrium 10514 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 2594.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 2131 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 23 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 119 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 1909 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
6 gerezd fokhagyma
-
0.5 kis fej vöröshagyma
-
2 ek melaszos nádcukor
-
2 ek só
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
2 ek sertészsír
-
2.5 dl marha alaplé
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
- Egy éles kés segítségével 6 olyan mély lyukat fúrunk a húsba, hogy beleférjen egy-egy gerezd fokhagyma. Nyomjuk bele a gerezdeket a lyukakba úgy, hogy teljesen eltűnjenek.
- Mindenhol dörzsöljük be a húst sóval.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot a füstölt paprikával, borssal, cayenne borssal és a lereszelt hagymával. Alaposan, minden oldalról dörzsöljük be vele a lapockát.
- Egy nagy edényben, ami a sütőt is bírja, olvasszuk fel a zsírt. A hús mind a hat oldalát süssük benne 3-3 percig, amíg szép barnás nem lesz.
- Öntsük hozzá az alaplevet és sört, forraljuk fel (ha nincs olyan edényünk, ami a sütőt is bírja, nyugodtan csináljuk ezt a műveletet egy serpenyőben vagy lábasban. Mikor a hús a sütőbe kerül, áttesszük egy mély tepsibe, és aláöntjük a levet.)
- Ha forr az alaplé, takarjuk le az edényt fedővel (vagy a tepsit alufóliával), és tegyük be a sütőbe. Fél-háromnegyed óránként fordítsunk rajta egyet, locsolgassuk a levével.
- 3-5 órán keresztül süssük (a hús korától függ), amíg látszik rajta, hogy atomjaira készül szétesni. Ha van kedvünk, az utolsó negyed órában levehetjük a fóliát, és 5 percig grillezhetjük, hogy szép piros legyen.
- Vegyük kis a sütőből, várjuk meg, míg egy kicsit hűl, majd szedjük szét szálasra.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 240 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 964
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 122
- Össznézettség: 166068
- Feltöltés dátuma: 2014. június 27.
Ajánló
Magában, sok szafttal, kenyérrel és savanyúsággal is mennyei, de bármilyen szendvicsbe, tex-mex kajába is tökéletesen működik. Minél többször melegítjük újra, az íze annál jobb lesz! A fölösleges levet tegyük edénybe, és minden melegítésnél pakoljuk rá. Ha marad, fagyasszuk le, sűrű krémlevesekhez tök jó alap!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Előkészíteni elég pepecselős, a szálkásra szedésről már nem is beszélve, de az íze mindent megér! Valószínűleg az egyik legjobb sertéssült, amit életemben ettem. Igazi pasikaja, az erősebb nem meggyőzésére indított harc előtti feltálalása sokban segíthet, hogy a mi oldalunkra dőljön el a kérdés! :P Recept a The Craft beer szakácskönyvből, apró változásokkal - ki hallott már olyat, hogy egy ilyen koncot ennyi sörrel, olívaolajjal locsolgassunk zsír helyett? Ne sajnáljuk mellőle a drágább, de jobb minőségű stout sört, megéri, meglátjátok! Nehéz belőni, hogy hány emberre elég, mi ketten vagy négy napig ettük, különböző formában. Ha egyszerre esünk neki, csak valami savanyúsággal, 8 emberre elég kell, hogy legyen.