r
Nosalty Logó

Puha mézeskalács lilla konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
k.lilla
Puha mézeskalács lilla konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

1179
Kalória
19.9g
Fehérje
203.2g
Szénhidrátok
32.8g
Zsír
64.6g
Víz
201.9g
Koleszterin
3.9g
Rost
95.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 5885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2380.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1015.9 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    323 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1605 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    965 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1297 micro
Összesen 5885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 359 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A megpuhult margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, cukrot, tojásokat és a tojássárgákat. Ezekkel egyneművé keverjük.
  2. A mézet a szódabikarbónával felforraljuk, forrón hozzáöntjük a keverékhez, és simára keverjük.
  3. Aztán a fűszerekkel és az átszitált liszttel összegyúrjuk (egy eléggé ragadós, nagyon puha masszát fogunk kapni). Belecsomagoljuk fóliába, és hűtőben pihentetjük minimum 4-5 órát, de az sem baj, ha egy éjszakát áll.
  4. Ezután kivesszük, és kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percet sütjük (ha azt szeretnénk, hogy fényes legyen a teteje, sütés előtt kenjük meg felvert egész tojással). Fontos, hogy épp csak nagyon halvány színt kapjon, különben kemény lesz.
  6. A díszítéshez az egy tojásfehérjét felverjük a porcukorral és egy csepp citromlével. Beletöltjük cukoríróba, és már díszíthetünk is vele.:) Ha meg szeretnénk festeni a tetejét, akkor a tojássárgához keverjünk ételszínezéket, és ezzel kenjük le.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Többféle recept egyvelegéből született meg ez a tökéletes mézeskalács recept. Már közvetlenül a sütés után is nagyon puha.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kekszes-pudingos szelet

A tiramisu korszak előtt is létezett házi krémessüti-készítés. A szocializmus egyik élelmiszeripari sztárterméke a pudingpor volt. Ebből aztán készültek nyakra-főre a desszertek. Nagy ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!