r
Nosalty Logó

Puha fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak
Puha fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2864 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 716 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4337.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    2621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 2864 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1/2 dl langyos tejben keverjünk el 1 teáskanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, adjunk hozzá 1-2 ek lisztet és meleg helyen futtassuk fel.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sót és a cukrot. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük az olvasztott vajat, a tojást és tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, és a maradék langyos tejet.
  3. Kezdjük dagasztani. Egy ideig nagyon ragacsos a tészta, de ne adjunk hozzá több lisztet, hamarosan szépen le fog válni a kezünkről és a deszkáról. Ha ezzel elkészültünk, folpackkal takarjuk le az edényt, és 40-50 percig meleg helyen kelesszük a kalácsot.
  4. Miután megkelt, borítsuk deszkára, osszuk el három részre - vagy ahány szálból készítjük a fonatot. A tésztákból formáljunk kis cipókat, konyharuhával takarjuk le, és 10 percig hagyjuk pihenni. A cipókat nyújtsuk ki, formáljunk belőlük kellő hosszúságú szálakat. A rudak végeit csippentsük össze és fonjuk meg a kalácsot.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a felvert tojással, és hagyjuk még 30 percet kelni.
  6. Közben a sütőt 170°C-ra előmelegítjük. A megkelt kalácsot ismét lekenjük a tojással, majd a sütőbe tesszük, és kb. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 4122
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha fonott kalács
Csutak 4 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...