Puha fonott kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csutak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
2g só0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
63g tej35 kcal
-
5 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
5 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
716
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
6g só0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
250g tej140 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
19 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2864
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
48.5g finomliszt177 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
5.8g cukor23 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
24.2g tej14 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
5.8g vaj42 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
Összesen
280
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1084.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 655 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
716
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.7 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 706 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4337.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 891 mg
-
Nátrium 2621 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 461.6 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 167.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 641 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 363 micro
-
Kolin: 518 mg
-
Retinol - A vitamin: 632 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 796 micro
Összesen
2864
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
1 teáskanál só
-
6 dkg cukor
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
2 dkg friss élesztő
-
6 dkg vaj
-
1 teáskanál vaníliás cukor
Elkészítés
- 1/2 dl langyos tejben keverjünk el 1 teáskanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, adjunk hozzá 1-2 ek lisztet és meleg helyen futtassuk fel.
- A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sót és a cukrot. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük az olvasztott vajat, a tojást és tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, és a maradék langyos tejet.
- Kezdjük dagasztani. Egy ideig nagyon ragacsos a tészta, de ne adjunk hozzá több lisztet, hamarosan szépen le fog válni a kezünkről és a deszkáról. Ha ezzel elkészültünk, folpackkal takarjuk le az edényt, és 40-50 percig meleg helyen kelesszük a kalácsot.
- Miután megkelt, borítsuk deszkára, osszuk el három részre - vagy ahány szálból készítjük a fonatot. A tésztákból formáljunk kis cipókat, konyharuhával takarjuk le, és 10 percig hagyjuk pihenni. A cipókat nyújtsuk ki, formáljunk belőlük kellő hosszúságú szálakat. A rudak végeit csippentsük össze és fonjuk meg a kalácsot.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a felvert tojással, és hagyjuk még 30 percet kelni.
- Közben a sütőt 170°C-ra előmelegítjük. A megkelt kalácsot ismét lekenjük a tojással, majd a sütőbe tesszük, és kb. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 89
- Össznézettség: 4417
- Feltöltés dátuma: 2023. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Csutak
4 recept