r
Nosalty Logó

Puha cseresznyés piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Puha cseresznyés piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

Összesen 330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

Összesen 3280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

Összesen 205 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5217 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    1211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.7 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1328 micro
Összesen 3280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A piskótához

Elkészítés

A piskótához

  1. A cukrot, vaníliás cukrot és citromhéjat egy tálba tesszük, majd a kezünkkel alaposan elmorzsoljuk, míg aromás nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a tojásokat és 5-6 perc alatt világosra és habosra verjük az egészet.
  2. A tojásos alaphoz adjuk az olvasztott vajat és a szódával felhígított tejfölt. Az alapos elkeverés után beleszitáljuk a liszt, sütőpor és só keverékét.
  3. A masszát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük (20x20 centiméter méretűbe), majd a tetejére szórjuk a kimagozott, belisztezett cseresznyét. Megszórjuk az aprított mandulával, majd 175 fokos sütőbe toljuk. 45-50 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát!), majd hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral hintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 5832
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha cseresznyés piskóta
Lakos Benedek 373 recept

A nyár legcsodásabb süteménye a puha piskóta, amelyben a szezon épp aktuális gyümölcse csücsül. Ebből egész őszintén egy teljes tepsivel is meg tudnánk enni, annyira ellenállhatatlan. Az alábbi cseresznyés verzió isteni választás lesz így nyár elején.

Hozzávalók

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...