Pudingos csiga Heni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csóti Heni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
75g tej42 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
1g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A pudinghoz
-
86 kcal
-
150g tej84 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
1015
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
300g tej168 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
4g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
A pudinghoz
-
343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
Összesen
4058
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
29.2g finomliszt106 kcal
-
17.5g tej10 kcal
-
7.4g napraforgó olaj66 kcal
-
1.8g élesztő2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
A pudinghoz
-
5.3g vaníliás pudingpor20 kcal
-
35.1g tej20 kcal
-
2.3g vaníliás cukor9 kcal
Összesen
238
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1027.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 507 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
1015
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.4 g
Zsír
-
Összesen 151 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4108.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 1110 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 653 mg
-
Nátrium 2028 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 565.1 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 87.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
4058
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 5.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
3 dkg élesztő
-
1 kk só
-
2 ek cukor
A pudinghoz
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
4 ek vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A pudingot az előírás szerint elkészítjük. (Én mondjuk mindig mikróban főzöm, nem a tűzhelyen, hagyom picit kihűlni, jó sűrű pudingot főzök, így nem fog kipotyogni a töltelék a szeletből, amikor vágom fel.) Langyosan fogjuk a tésztára keverni, nehogy túl megdermedjen.
- Elkészítjük a tésztát, a hozzávalókat összegyúrjuk, ha szükséges pici lisztet adhatunk hozzá. Lefedjük, és kb. 3/4 órát kelesztjük.
- A gyúródeszkát belisztezzük, és kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a pudingot egyenletesen, szorosan feltekerjük a tésztát henger alakba, majd szeleteket vágunk késsel.
- Egy nagy tepsi alját kivajazzuk, majd a szeleteket szorosan egymás mellé helyezzük. A tetejét kis tejjel bekenjük.
- Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon kb. 30-35 percig. Kb. félidőben újra átkenjük a tetejét tejjel, így nem szárad úgy ki a tésztája.
- Sütés után hagyjuk kihűlni, és kitesszük tányérra, lehet porcukrot is szórni rá. Letakarva alufóliával még másnap is nagyon jó puha tésztája marad. A gyerekek kedvence.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 401
- Tegnapi nézettség: 27
- 7 napos nézettség: 85
- Össznézettség: 96749
- Feltöltés dátuma: 2012. október 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csóti Heni
61 recept
Ezt a tésztát szoktam többféle sütihez is felhasználni, pl. kakaós csigához, de készült már belőle lekváros bukta is, fonott kalács is. Pudingosat még nem készítettem, így kipróbáltam. Ha jó sűrű a puding, akkor nem fog kifolyni és nagyon finom süti lesz a végeredmény.