r
Nosalty Logó

Pudingos-almás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Pudingos-almás kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 801 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6405 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 801 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4649.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1072 g
  • Cukor
    608 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1768 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 6405 kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a margarint a cukorral, a tojásokkal, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a liszttel összevegyítjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza jól gyúrható legyen.
  2. A töltelékhez az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és 5 dl vízben megpároljuk. Közben a pudingport és a cukrot2,5 dl vízzel kikeverjük, és a forró almapéphez öntjük, összeforraljuk.
  3. A tésztát két részre osztjuk, a felét kinyújtjuk, és zsírozott-lisztezett nagy gáztepsibe terítjük. Rákanalazzuk a meleg almapépet. Ezt a tészta másik feléből nyújtott lappal betakarjuk, a tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre megsütjük.
  4. Amikor kihűlt, felszeleteljük. Tálalás előtt porcukorral is megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 551
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 80093
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 30.

Ajánló

Két adag tésztát készítettem, a másik tészta töltelékét a következőképpen készítettem el: két üveg házi készítésű barackbefőttet levével együtt feltettem párolódni, majd hozzáöntöttem a vízzel kikevert cukrot és a 3 cs tejszín ízű pudingport, összefőztem. Nagyon finom lett ez is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a finom süteményreceptet a Fanny c. újságban találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...