r
Nosalty Logó

Pudingkrémes kalácstorta

gyöngyi75
Pudingkrémes kalácstorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

786
Kalória
10.7g
Fehérje
109g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
45.9g
Víz
101.3g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
62.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 6283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    269.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5447 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    1907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    871.7 g
  • Cukor
    501 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    366.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1534 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1103 micro
Összesen 6283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojássárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A kétféle tojásos masszát laza mozdulatokkal egymásba forgatjuk, közben apránként beleszitáljuk a lisztet is.
  2. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (légkeveréses sütőben 165 fok) megsütjük.
  3. A krémhez 5 dl tejet felforralunk. A maradék 1 dl-t a pudingporral, a cukorral és a kakaóporral simára keverjük, a forró tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve a margarint is hozzáadjuk.
  4. Jó 1 óra múlva, amikor teljesen kihűlt, habosra keverjük.
  5. A kalácsot kisujjnyi vastagon felszeleteljük. A tésztát lapjában kettévágjuk, az egyiket tálra tesszük. A krém negyedét egyenletesen rákenjük. Erre kalácsdarabokat rakunk úgy, hogy kiadja a körformát. Először a lekvár felét, majd újabb negyednyi krémet kenünk rá. Ismét kalács, lekvár, majd krém következik. A másik tésztakoronggal beborítjuk, végül a maradék krémmel a tetejét és az oldalát körbekenjük.
  6. Egy éjszakára a hütőbe tesszük, hogy összeérjen.
  7. Tejszínhabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Ezt a receptet egy könyvben találtam és nagyon ízlett a családnak.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...