Pudinggal töltött puha kelt kosár
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kelt tészta
-
113g finomliszt410 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
50g tej28 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Vaníliapuding
Összesen
1053
kcal
- 8% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kelt tészta
-
450g finomliszt1638 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
200g tej112 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Vaníliapuding
-
343 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
600g tej336 kcal
-
70g margarin502 kcal
Összesen
4212
kcal
- 8% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kelt tészta
-
25.4g finomliszt92 kcal
-
2.8g friss élesztő3 kcal
-
11.3g tej6 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
2.8g margarin20 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
Vaníliapuding
-
5.1g vaníliás pudingpor19 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
33.8g tej19 kcal
-
3.9g margarin28 kcal
Összesen
236
kcal
- 8% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 687.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.6 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
1053
kcal
- 8% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.4 g
Zsír
-
Összesen 128.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2750.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 1049 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 846 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 658.5 g
-
Cukor 223 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 162.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 563 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 1073 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 750 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 543 micro
Összesen
4212
kcal
- 8% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
Kelt tészta
-
45 dkg finomliszt
-
5 dkg friss élesztő
-
2 dl tej
-
8 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
5 dkg margarin
-
1 csipet só
Vaníliapuding
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 dl tej
-
7 dkg margarin
Elkészítés
Kelt tészta
- Az élesztőt 1 dl tejjel, és kevéske cukorral futassuk fel.
- A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a csipet sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, és a kissé olvasztott margarint. A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen takarjuk le és hagyjuk kelni 1 órát. Közben készítsük el a pudingot.
- Miután megkelt, enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm-re. Kb. 9-10 cm átmérőjű szaggatóval formáljunk köröket. Pakoljuk sütőpapírral ellátott tepsire.
- A megmaradt tésztát sodorjuk ki, majd tekergessük meg, és minden kör szélére helyezzük rá.
- A kihűlt pudinggal töltsük meg a kosarat, kenjük meg a kelt tészta szélét.
- 190 C-fokos sütőben süssük meg. Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben még nőni fognak.
- Miután kihűlt, tálalhatjuk. Jó étvágyat!!
Vaníliapuding
- A pudingport elkeverjük a cukorral, és kevés tejjel simára.
- Hozzákeverjük a többi tejet, és folyamatos keveréssel besűrítjük. Mikor langyosra hűlt, a margarint hozzákeverjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 3281
- Feltöltés dátuma: 2023. március 16.
Ajánló
Egy kelt tésztát langyos hozzávalókból, és simára dolgozott tésztából lehet jól elkészíteni!! Kelt tésztához segítség ezen a linken érhető el..... https://www.nosalty.hu/recept/kelt-teszta-keszitese
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
A kelt tésztát mivel számtalan variációban el lehet készíteni, így én is mindig kitalálok valami ötletet. Mindig örömmel nézek be a sütőbe, milyen szépen sülnek a kis tésztáim, és olyan boldogan veszem ki az elkészült művet....... :-))))