r
Nosalty Logó

Pucér karalábés quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Pucér karalábés quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

a karalábéhoz

száraz hozzávalók

nedves hozzávalók

zöldségek

az aljára (tetejére)

Összesen 279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

a karalábéhoz

száraz hozzávalók

nedves hozzávalók

zöldségek

az aljára (tetejére)

Összesen 1673 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

a karalábéhoz

száraz hozzávalók

nedves hozzávalók

zöldségek

az aljára (tetejére)

Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.1 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8268.6 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1415 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    3469 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    222 micro
  • β-karotin
    4864 micro
  • β-crypt
    491 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3530 micro
Összesen 1673 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.8 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    377 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

a karalábéhoz

száraz hozzávalók

nedves hozzávalók

zöldségek

az aljára (tetejére)

Elkészítés

a karalábéhoz

  1. A karalábét megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük.
  2. Megsózzuk, és hagyjuk állni, amíg a többi hozzávalót előkészítjük.

száraz hozzávalók

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a rozslisztet, a lereszelt sajtot, a sütőporral, sóval, frissen őrölt borssal, kurkumával, végül a cayenne borssal.

nedves hozzávalók

  1. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük az elmorzsolt túrót meg a joghurtot. Beleöntjük a lisztes keverékbe.

zöldségek

  1. A fokhagymát finomra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, a paprikát kockára vágjuk.
  2. Beleforgatjuk a lisztes-túrós keverékbe a levétől kinyomkodott karalábéval együtt.

az aljára (tetejére)

  1. Egy mély pités tálat zsiradékkal kikenünk. A paradicsomot vékony (kb. 5 mm) szeletekre vágjuk, lerakjuk egy sorban a tál aljára.
  2. Megszórjuk zabpehellyel (ez szívja magába a paradicsom nedvességét), ezt pedig reszelt parmezánnal, hogy a tésztához "ragadjon" az egész.
  3. Óvatosan rákanalazzuk a tésztát a tetejére, nehogy elmozduljon a "dizájnunk", és simítgassuk el. Inkább a szélénél legyen vastagabb a tészta, mert ott jobban tud sülni.
  4. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  5. Amikor kész, rögtön körbevágjuk egy jó éles késsel, és a tálaló edényre fordítjuk. (Lehet, hogy nem fog az összes paradicsomkarika lejönni, de azt utólag vissza tudjuk rendezgetni.) Így a gőz el tud párologni belőle, anélkül, hogy eláztatná a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 24x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4982
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A minap megláttam egy fordított süti fotóját, és az jutott eszembe, hogy el lehetne készíteni sósan is, mert milyen jól mutatna. Ez végül is nem egy quiche recept, de amikor megkóstoltam, az állaga engem arra emlékeztetett. A karalábé csupán azért került bele, mert most pont abból volt itthon "többlet".

Hozzávalók

a karalábéhoz

száraz hozzávalók

nedves hozzávalók

zöldségek

az aljára (tetejére)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...