Pucér karalábés quiche
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
a karalábéhoz
száraz hozzávalók
-
12g finomliszt42 kcal
-
17g rozsliszt58 kcal
-
33 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
nedves hozzávalók
zöldségek
-
1g fokhagyma1 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
20g kápia paprika4 kcal
az aljára (tetejére)
-
1g kókuszolaj6 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
2g zabpehely8 kcal
-
13 kcal
Összesen
279
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
a karalábéhoz
száraz hozzávalók
-
70g finomliszt255 kcal
-
100g rozsliszt349 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
nedves hozzávalók
zöldségek
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
az aljára (tetejére)
-
4g kókuszolaj36 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
12g zabpehely45 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
Összesen
1673
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
a karalábéhoz
száraz hozzávalók
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
7.3g rozsliszt26 kcal
-
3.7g parmezán sajt14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
nedves hozzávalók
zöldségek
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.3g petrezselyem1 kcal
-
8.8g kápia paprika2 kcal
az aljára (tetejére)
-
0.3g kókuszolaj3 kcal
-
14.7g paradicsom3 kcal
-
0.9g zabpehely3 kcal
-
1.5g parmezán sajt6 kcal
Összesen
124
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1378.1 g
-
Cink 110 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 578 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 148.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 811 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 588 micro
Összesen
279
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.6 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8268.6 g
-
Cink 658 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 1415 mg
-
Vas 511 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1815 mg
-
Nátrium 3469 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 891.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 765 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 329 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 767 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 395 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 222 micro
-
β-karotin 4864 micro
-
β-crypt 491 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 3530 micro
Összesen
1673
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.8 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 22 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 377 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
a karalábéhoz
száraz hozzávalók
-
10 dkg rozsliszt
-
5 dkg parmezán sajt
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál só
-
0.3 teáskanál fekete bors
-
0.3 teáskanál kurkuma
-
1 csipet cayenne paprika
nedves hozzávalók
zöldségek
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db kápia paprika
az aljára (tetejére)
-
2 dkg parmezán sajt
Elkészítés
a karalábéhoz
- A karalábét megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük.
- Megsózzuk, és hagyjuk állni, amíg a többi hozzávalót előkészítjük.
száraz hozzávalók
- Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a rozslisztet, a lereszelt sajtot, a sütőporral, sóval, frissen őrölt borssal, kurkumával, végül a cayenne borssal.
nedves hozzávalók
- A tojásokat felverjük, hozzákeverjük az elmorzsolt túrót meg a joghurtot. Beleöntjük a lisztes keverékbe.
zöldségek
- A fokhagymát finomra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, a paprikát kockára vágjuk.
- Beleforgatjuk a lisztes-túrós keverékbe a levétől kinyomkodott karalábéval együtt.
az aljára (tetejére)
- Egy mély pités tálat zsiradékkal kikenünk. A paradicsomot vékony (kb. 5 mm) szeletekre vágjuk, lerakjuk egy sorban a tál aljára.
- Megszórjuk zabpehellyel (ez szívja magába a paradicsom nedvességét), ezt pedig reszelt parmezánnal, hogy a tésztához "ragadjon" az egész.
- Óvatosan rákanalazzuk a tésztát a tetejére, nehogy elmozduljon a "dizájnunk", és simítgassuk el. Inkább a szélénél legyen vastagabb a tészta, mert ott jobban tud sülni.
- Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
- Amikor kész, rögtön körbevágjuk egy jó éles késsel, és a tálaló edényre fordítjuk. (Lehet, hogy nem fog az összes paradicsomkarika lejönni, de azt utólag vissza tudjuk rendezgetni.) Így a gőz el tud párologni belőle, anélkül, hogy eláztatná a tésztát.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 24x5
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4985
- Feltöltés dátuma: 2015. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
A minap megláttam egy fordított süti fotóját, és az jutott eszembe, hogy el lehetne készíteni sósan is, mert milyen jól mutatna. Ez végül is nem egy quiche recept, de amikor megkóstoltam, az állaga engem arra emlékeztetett. A karalábé csupán azért került bele, mert most pont abból volt itthon "többlet".