adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
500g csirkecomb556 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
15g fehérbor12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
A páchoz
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1084
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
A páchoz
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2169
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
42.8g csirkecomb48 kcal
-
42.8g burgonya25 kcal
-
3.4g sárgarépa1 kcal
-
3.8g fehérrépa2 kcal
-
1.3g fehérbor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A páchoz
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
93
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51.8 g
Zsír
-
Összesen 60.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1286.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 679 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 586.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 370 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2954 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 364 micro
Összesen
1084
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 103.7 g
Zsír
-
Összesen 120.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2573.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 1358 mg
-
Nátrium 545 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1173.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 740 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 322 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5908 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 728 micro
Összesen
2169
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
4 db csirkecomb
-
10 db burgonya
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
0.3 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A páchoz
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- Előző este a pácot elkészítjük, és benne hagyjuk a csirkecombokat. Az olajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, borssal és az összezúzott fokhagymákkal. A csirkecombokat enyhén sózzuk csak, majd beleforgatjuk a páclébe. Végül egyenletesen mindenhova eloszlatjuk a felkarikázott vöröshagymát.
- Másnap a csirkecombokat kiszabadítjuk a vöröshagymák közül, egy kicsit újra sózzuk, és egy serpenyőben mindkét oldalukat megpiritjuk a pác levével együtt.
- Míg pirul a husi, megpucoljuk a krumplit, a sárgarépát, a fehérrépát, majd mindezeket megmossuk.
- Előveszünk egy pataki tálat, kicsit kiolajozzuk, és beletesszük a karikákra vágott krumplit, sárgarépát, fehérrépát és a pácból megmaradt vöröshagymát. Sózunk, összeforgatjuk, és mehet bele a 0,3 dl bor.
- Ha megpirultak a husik, áttesszük őket a zöldségek tetejére, és ráöntjük a serpenyő tartalmát is.
- Lefedjük a tálat, és süssük kb. 80 percig, majd egy 10 percig fedél nélkül is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5454
- Feltöltés dátuma: 2011. október 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyönyörűséges, házi csirkecombok várakoztak a mélyhűtőmben, hogy főszereplői legyenek egy pompás ebédnek.