r
Nosalty Logó

Provence-i csirketál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Provence-i csirketál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 1084 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 2169 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2954 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 1084 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    120.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1358 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1173.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5908 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 2169 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Előző este a pácot elkészítjük, és benne hagyjuk a csirkecombokat. Az olajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, borssal és az összezúzott fokhagymákkal. A csirkecombokat enyhén sózzuk csak, majd beleforgatjuk a páclébe. Végül egyenletesen mindenhova eloszlatjuk a felkarikázott vöröshagymát.
  2. Másnap a csirkecombokat kiszabadítjuk a vöröshagymák közül, egy kicsit újra sózzuk, és egy serpenyőben mindkét oldalukat megpiritjuk a pác levével együtt.
  3. Míg pirul a husi, megpucoljuk a krumplit, a sárgarépát, a fehérrépát, majd mindezeket megmossuk.
  4. Előveszünk egy pataki tálat, kicsit kiolajozzuk, és beletesszük a karikákra vágott krumplit, sárgarépát, fehérrépát és a pácból megmaradt vöröshagymát. Sózunk, összeforgatjuk, és mehet bele a 0,3 dl bor.
  5. Ha megpirultak a husik, áttesszük őket a zöldségek tetejére, és ráöntjük a serpenyő tartalmát is.
  6. Lefedjük a tálat, és süssük kb. 80 percig, majd egy 10 percig fedél nélkül is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5454
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyönyörűséges, házi csirkecombok várakoztak a mélyhűtőmben, hogy főszereplői legyenek egy pompás ebédnek.

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...