r
Nosalty Logó

Provanszi rakott zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsus
Provanszi rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1654 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2661 micro
Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5524.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1855 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1533 mg
  • Nátrium
    1780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1496 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    2133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    10644 micro
Összesen 1654 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    411 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk. A serpenyőben 3 evőkanál olajon megfonnyasszuk, belenyomjuk a fokhagymát, és még kb. 3 percig sütjük. Megmossuk a padlizsánt és a cukkinit ( meg lehet pucolni, aki akarja, én nem szoktam), és 6-7 mm szeletekre vágjuk. Két nagy tepsit bekenünk olajjal, rárakjuk a szeleteket,enyhén megkenjük olajjal, kissé megsózzuk. 180 fokos sütőben 8-10 percig sütjük. A paradicsomot megmossuk és felszeleteljûk, a sajtot szintén.
  2. Egy közepes tepsibe vagy sütőtálba (kb. 20 szor 8-10 centi) helyezzük a hagymát és megsózzuk. A hagymára egy sor padlizsán, megborsozzuk. Ezek után mehet a paradicsom, ismét kissé sózhatjuk, rá a sajt, erre mehet az apróra vágott petrezselyem és menta, ízlés szerint és végül a cukkini. Betesszük a sütőbe, és 180 fokon 25 percig sütjük, nem takarjuk le.
  3. Az idő lejárta után kivesszük, megöntözzük az olívaolajjal, megszórjuk a zsemlemorzsa és reszelt parmezán keverékével. Visszatesszük a sütőbe, és még 25-30 percen keresztül sütjük. Ha van lehetőség, akkor az utolsó 10 percben grillezhetjük, és ettől szép piros lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9686
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Az én receptjeimnek általában nincs történetük. A történet egyszerű és banális, minden nap főznöm kell, mert a család állandóan éhes :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...