Profiterol 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
34g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g margarin99 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
34g tojás43 kcal
A krémhez
A mázhoz
-
23g cukor87 kcal
-
9g víz0 kcal
-
17 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
18 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
479
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
270g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g margarin789 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
275g tojás346 kcal
A krémhez
A mázhoz
-
180g cukor697 kcal
-
72g víz0 kcal
-
137 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
3842
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
12.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.2g margarin37 kcal
-
7g finomliszt26 kcal
-
12.9g tojás16 kcal
A krémhez
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
2.1g csokoládés pudingpor8 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
37.6g tej21 kcal
A mázhoz
-
8.5g cukor33 kcal
-
3.4g víz0 kcal
-
2.8g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
181
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 72.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
479
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 86.7 g
Zsír
-
Összesen 154 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3669.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 1171 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 381 mg
-
Foszfor 1147 mg
-
Nátrium 787 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 540.2 g
-
Cukor 274 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 576.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1288 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 752 mg
-
Retinol - A vitamin: 1232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 671 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1275 micro
Összesen
3842
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2.7 dl víz
-
1 csipet só
-
11 dkg margarin
-
15 dkg finomliszt
-
5 db tojás
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
6 ek cukor
-
8 dl tej
A mázhoz
-
18 ek cukor
-
9 ek víz
-
6 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 evőkanál finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük az égetett tésztát: a vizet a sóval felforraljuk, és beletesszük a margarint. Addig forraljuk és kevergetjük, amíg elolvad.
- Ekkor beleszórjuk a lisztet, és lejjebb vesszük a lángot. Fakanállal addig dolgozzuk a tésztát, amíg elválik a lábos falától, és egy gombóccá áll össze.
- Félre húzzuk a lángról. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, az ötödiknek csak a felét. Minden tojással alaposan kidolgozzuk a tésztát. Két kanál segítségével vagy habzsákkal diónyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Lekenjük őket a fél tojással, amit kihagytunk a tésztából.
- 230 fokra előmelegített, forró sütőbe toljuk a tepsit, 4 percig sütjük így a tésztát. Ekkor visszavesszük a hőfokot 200-ra, és 15 percig így sütjük tovább. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját. 15 perc után résnyire nyitjuk a sütőajtót, és takarékra állítjuk a hőmérsékletet. 10 percig így szárítjuk a fánkokat.
- 10 perc elteltével kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
- Elkészítjük a krémet: A kétféle pudingot megfőzzük a leírás szerint 4-4 dl tejben, és édesítjük őket a cukorral. Még melegen a fánkokba töltjük vagy habzsákkal (a hegyes végével lyukat ütünk a fánk aljába, és belenyomjuk a krémet), vagy recés késsel bevágjuk a fánk oldalát, és kanállal megtöltjük.
- Egy tálra tesszük őket, és jöhet a csokimáz.
- Ehhez az olaj és ecet kivételével lábosba tesszük a hozzávalókat, felfőzzük. Ha kissé kihűlt, jól elkeverjük benne az ecetet és az olajat. Leöntjük vele a fánkokat, és hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40x3
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 192
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 46784
- Feltöltés dátuma: 2011. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Vendégeket vártunk, és valami különlegeset szerettem volna kínálni nekik. Régen próbálkoztam már az égetett tésztával, akkor nem megfelelően sütöttem, és összeesett. Évekig nem próbálkoztam vele, de most megtáltosodtam és lám, sikerült. A vendégek is elégedettek voltak. Ebből a tésztamennyiségből 30 db lett.