r
Nosalty Logó

Prófétaváró

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Prófétaváró
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1824.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 2102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, mellé szórjuk a szódabikarbónát.
  2. Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, a liszthez öntjük a többi hozzávalóval együtt, puha tésztávaá gyúrjuk az egészet.
  3. Fél órán át pihentetjük, majd lisztezett munkafelületen jó vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk.
  4. A baracklekvárt elkeverjük a kakaóval, a tésztára kenjük, szorosan feltekerjük.
  5. Ujjnyi széles csíkokat végunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük őket.
  6. És akkor jön az öröm: a sütőből kivéve azonnal fogyasztható. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7474
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 18.

Ajánló

Ha a prófétához az ott megadott mennyiséget gyúrjuk be, pont marad kb. 10 kis csigányi prófétavárónk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor a prófétát csináltam, fel kellett hívnom a rokon nagynénit a receptért. Mondta a mennyiségeket, én megcsináltam, és hiába kerestem elő a lehető legnagyobb tepsit a házban, maradt egy csomó tésztám. Meg egy apám, aki mászkált a konyhában, sanda pillantásokat vetve a készülő sütire. Meg ugye azt is tudtam, hogy összes összeérős-soklapos süti nehéz, de nem a lapok kisütése, meg az összerakása, ó nem. A felvágás kivárása, na az nehéz. Úgyhogy fogtam a maradék tésztát, kevertem egy kis baracklekvárt kakaóval, feltekertem és kisütöttem. Így az alaprecept ízvilágával mindenkinek van egy kis nasija, a süti meg nyugodtan érhet :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...