Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
58 kcal
-
25 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
3g erythritol0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
13g dió85 kcal
-
3g erythritol0 kcal
Összesen
284
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
232 kcal
-
101 kcal
-
20g sertészsír180 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
10g erythritol0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
52g dió340 kcal
-
10g erythritol0 kcal
Összesen
1137
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
25.3g teljes kiőrlésű liszt84 kcal
-
10.8g tönkölybúza liszt37 kcal
-
7.2g sertészsír65 kcal
-
10.8g vaj78 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
3.6g erythritol0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
19.9g tojás25 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
18.8g dió123 kcal
-
3.6g erythritol0 kcal
Összesen
412
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 14 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
284
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 84.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1082.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 629 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 453 micro
Összesen
1137
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 20.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
412
kcal
Hozzávalók
-
7 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
3 dkg tönkölybúza liszt
-
2 dkg sertészsír
-
3 dkg vaj
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
1 ek erythritol
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 db tojás
-
1 teáskanál citromhéj
-
2 marék dió
-
1 ek erythritol
Elkészítés
- A kétféle lisztet tegyük egy tálba, keverjük össze a sütőporral, adjuk hozzá a zsírt és a vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.
- Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az eritritet, a vaníliaaromát, reszeljük hozzá a citromhéjat, üssünk bele egy tojássárgáját, majd addig gyúrjuk, hogy a tészta összeálljon. Ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény, akkor jó, ha már nem ragad a tál falához és a kezünkhöz sem.(ha szükséges, egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon a tészta, de én nem tettem bele, szépen összeállt)
- Ezután egy órára tegyük be a hűtőbe (vagy hideg helyre) pihentetni, majd ujjnyi vastagra nyújtsuk ki, és ízlés szerinti formával szúrjuk ki a tésztát.
- A diót vágjuk fel apróra, és keverjük össze 1 evőkanál eritrittel.
- A kiszúrt linzereket kenjük le a villával felvert tojásfehérjével, majd a lekent felével fordítsuk rá a cukros-dióra.
- Ezután a diós-cukros felével felfelé tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás mellé.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes lángon süssük szép világos színűre 20-25 perc alatt.
- A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 63
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 21.
Receptjellemzők
Gizi
382 recept
Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb lesz.