r
Nosalty Logó

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 284 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet tegyük egy tálba, keverjük össze a sütőporral, adjuk hozzá a zsírt és a vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az eritritet, a vaníliaaromát, reszeljük hozzá a citromhéjat, üssünk bele egy tojássárgáját, majd addig gyúrjuk, hogy a tészta összeálljon. Ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény, akkor jó, ha már nem ragad a tál falához és a kezünkhöz sem.(ha szükséges, egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon a tészta, de én nem tettem bele, szépen összeállt)
  3. Ezután egy órára tegyük be a hűtőbe (vagy hideg helyre) pihentetni, majd ujjnyi vastagra nyújtsuk ki, és ízlés szerinti formával szúrjuk ki a tésztát.
  4. A diót vágjuk fel apróra, és keverjük össze 1 evőkanál eritrittel.
  5. A kiszúrt linzereket kenjük le a villával felvert tojásfehérjével, majd a lekent felével fordítsuk rá a cukros-dióra.
  6. Ezután a diós-cukros felével felfelé tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás mellé.
  7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes lángon süssük szép világos színűre 20-25 perc alatt.
  8. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb lesz.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...