r
Nosalty Logó

Pozsonyi diós kifli egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Pozsonyi diós kifli egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 910 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 348 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 910 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    221.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2350.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1024 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 3638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral egy kis tejet elvéve a 2,5 dl-ből.
  2. A lisztbe morzsoljuk a vajat, hozzátesszük a tojássárgáját, a felfutott élesztőt, csipet sót. Alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen kelesztjük, kb. 45 percig.
  3. Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk, enyhén lisztezett deszkán. Kb. 6-8 cm-es kockára vagdossuk, egyik felére teszünk a kihűlt töltelékből, behajtjuk kifli formára.
  4. Sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával, majd ha ez megszáradt, utána tojásfehérjével.
  5. Meleg sütőben 200 fokon megsütjük. Jó étvágyat!!

Töltelék

  1. A tejet felforraljuk a cukorral, és a darált dióra öntjük. Összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1484
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 04.

Ajánló

A kelt tésztához minden alapanyag langyos legyen!!! A töltelékbe lehet még tenni mazsolát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én kelt tésztát nem kimondottan csak karácsonykor készítek, ez a kifli viszont kimondottan karácsonyi. Nálunk nagyon bejön a diós-töltelékes édesség... :-))))

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...