r
Nosalty Logó

Portugál vaníliás kosárka Allisc konyájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Portugál vaníliás kosárka Allisc konyájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1527.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.5 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 2170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük a krémet: csomómentesen elkavarjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot fél dl tejjel. A maradék tejet felfőzzük, majd kis adagokban, folyamatosan kavargatva hozzáöntjük a lisztes péphez, és az egészet újra felfőzzük. Lehúzzuk a lángról, és belekavarjuk a tojások sárgáját is. Hagyjuk hűlni. Mikor már langyosra hűlt, még belekavarjuk a vajat is.
  2. Bekapcsoljuk a sütőt, 220 °C-ra állítjuk. Kinyújtjuk a leveles tésztát kb. 20x25 cm téglalap méretűre, és a hosszanti oldala mentén jó szorosan feltekerjük, majd felszeleteljük úgy, hogy 12 korongot kapjunk.
  3. Ezeket egyenként 7-8 cm átmérőjű körökké nyújtjuk, és papírkapszlikkal kibélelt kosárka formába vagy muffin sütő mélyedéseibe nyomkodjuk. A kosárkákat 3/4-ig töltjük a vaníliás krémmel, és mindegyik közepébe szúrunk egy-két szem cseresznyét, majd betoljuk őket a forró sütőbe, és 10-12 perc alatt készre sütjük. Ebből az adagból 12 db kosárka lesz.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 11 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 946
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 18.

Ajánló

Édesebb szájúak tehetnek bele bátran több cukrot is, mert ettől a mennyiségtől nem lesznek túlságosan édesek a kosárkák.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors desszertet szerettem volna készíteni, és a kamrában-hűtőben fellelhető alapanyagokból ez lett.... nagyon finom, érdemes egyből dupla adagot sütni. Langyosra kihűlve a legfinomabb. Az ötletet egy portugál eredetű desszert adta, amire Lisszabonban még fahéjas porcukrot is szórnak, de kisfiam nem szereti a fahéjat, így ő sütés előtt inkább cseresznyét dugdosott a kosárkák közepébe. Természetesen ízlés és készlet szerint más gyümölccsel-gyümölcsökkel is elkészíthető.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...