r
Nosalty Logó

Portugál pudingos kosárka - Pastéis de nata

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Portugál pudingos kosárka - Pastéis de nata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    180.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2764.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738.6 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1326 micro
Összesen 4857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két 12 lyukú muffinformát vajazzunk ki, majd rakjuk be a hűtőbe, míg kinyújtjuk a tésztánkat. A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd vágjuk 24, nagyjából egyenlő négyzetre. A négyzeteket a muffinformákba helyezzük, és óvatosan belenyomkodjuk az ujjainkkal, a közepétől kifelé, amíg a tészta szépen a lyukak oldalához simul, és lehetőleg nem lóg túl a tetején. Amíg elkészítjük a krémet, a formákat ismét visszarakjuk a hűtőbe.
  2. A cukrot egy serpenyőben 200 ml vízzel óvatosan felmelegítjük, hogy a cukor elolvadjon, majd felvesszük a hőfokot, és miután felforrt, még 4-5 percig forraljuk. A szirup akkor jó, mikor a kihűlt lé enyhén ragacsos. Ezt az ujjunk között, egy pici, kissé lehűtött sziruppal ellenőrizhetjük.
  3. A tejet a citromhéjcsíkokkal és fahéjjal egy fazékban közepes lángon buzogásig melegítjük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd távolítsuk el a fahéjat és a citromhéjat. A tej harmadát egy kisebb tálban folyamatos kevergetés mellett a liszthez öntjük, majd simára dolgozzuk. A maradék tejet felforraljuk, majd ismét folyamatos kevergetés mellett a lisztes keveréket hozzáadjuk, és addig főzzük, míg besűrűsödik (2-3 perc). Az előzőleg elkészített szirupot habverővel fokozatosan keverjük bele, majd szűrjük át, ha darabos.
  4. A tojássárgáját egy nagy tálba tesszük, majd az (átszűrt) keveréket állandó kevergetés közben hozzáadjuk, és egyenletesen elkeverjük.
  5. A levelestészta-kosárkákat 2/3-ig töltjük pudinggal, majd a 250 fokra előmelegített sütő felső harmadában 15 percig, vagy amíg a tészta aranyszínű és ropogós lesz, sütjük. Hagyjuk a tepsiben 5 percig, majd óvatosan emeljük ki a süteményeket.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1350
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 24.

Ajánló

Melegen a legfinomabb. Kihűlve 1-2 napig tárolható. Ha szeretnénk, tálalás előtt meghinthetjük porcukorral és/vagy pici fahéjjal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legkedvesebb portugál emlékem ez az egyszerre roppanós és krémes, falatnyi édesség, amelyet Lisszabon elővárosában, Belémben készítettek először. Az eredeti recept titkos, de az interneten ezernyi változata megtalálható. Én néhány recept kipróbálása után ezt találtam eddig a legjobbnak. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...